Siyaset Gül onayladı, 35. madde tarih oldu

Gül onayladı, 35. madde tarih oldu

31.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet tarihindeki askeri darbelere dayanak olarak gösterilen Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayladığı yasa ile tarih oldu.

Gül onayladı, 35. madde tarih oldu

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek olan yasa ile TSK’nın vazife tanımı değişecek. TSK’nın vazife tanımında yer alan, “Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyetini kollamak ve korumaktır” ifadesi de yasadan çıkartıldı.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada; “6496 sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 6497 sayılı Pan-Avrupa-Akdeniz Tercihli Menşe Kurallarına Dair Bölgesel Konvansiyonun Onaylanmasının Uygun Bulunduğu Hakkında Kanun Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Anayasanın 89. maddesinin birinci fıkrası ile 104. maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir” denildi.
Yasada, askerlik tanımındaki “Türk vatanını, istiklali ve Cumhuriyetini korumak” hükmü çıkarıldı. Yeni tanım, “Askerlik; Harp Sanatını öğrenmek ve yapmak mükellefiyetidir” şeklinde yapıldı.