Siyaset Güneydoğu'da 11 şehit

Güneydoğu'da 11 şehit

01.08.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Güneydoğu'da 11 şehit

Güneydoğuda 11 şehit


Van kırsalında dört korucuyu kurşuna dizen teröristlerin yola döşediği mayına çarpan askeri araçta beş asker şehit oldu, 13 asker de yaralandı. Mardin'de de iki korucu şehit edildi

Yusuf Ziya Cansever


Van'ın Gürpınar ilçesi Kırkgeçit köyü yakınında yol kesen teröristler, dört köy korucusunu şehit etti. Olay yerine giden askeri aracın mayına çarpması sonucu beş asker şehit olurken, 13 asker de yaralandı.
Gürpınar'ın Kırkgeçit köyüne önceki akşam telefon hattı çekmeye giden dört Telekom görevlisiyle dört korucunun yolunu, Kırkgeçit kırsalında kesen teröristler, Telekom görevlilerini serbest bıraktıktan sonra korucuları şehit etti. Olay üzerine, bölgeye giden askeri araç da yola döşenen mayına çarparken, beş asker şehit oldu, 13 asker de yaralandı. Yaralılar, helikopterle Askeri Hastane'ye kaldırılarak tedaviye alındı.
Şehit korucular Ömer Oral, Ahmet Değer, Hulki Aslan ile Abdullah Aslan, Kırkgeçit köyünde dün toprağa verildiler.
Şehit Uzman Çavuş Mümin Hancıoğlu (Adana), Er Ramazan Göncü (İstanbul), Er Ömer Kılıç (Tokat), Er Caner Deligöz (Balıkesir) ile Er Kerim Bıyıklı'nın (Samsun) cenazeleri ise Askeri Hastane'de yapılan törenden sonra memleketlerinde toprağa verilmek üzere Ankara'ya gönderildi.


Yazarlar