Siyaset 'Güneydoğu'da farklı imkanlar ortaya çıkacak'

'Güneydoğu'da farklı imkanlar ortaya çıkacak'

01.04.2013 - 17:58 | Son Güncellenme:

.

Güneydoğuda farklı imkanlar ortaya çıkacak

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Güneydoğu’da araştırma ve sondaj kuyusu olarak 15 yıl önce açılan, ancak rezerv nedeniyle kapatılan petrol kuyularının, artan petrol fiyatlarından dolayı yeniden çıkarılmasının karlı olacağını söyledi. Yıldız, ’Çözüm süreci’nin sonucu olarak bölgede farklı imkanların dışarıya çıkacağını belirtirken, "İstihdam ve yeni kurulacak fabrikalar açısından böyle sonuçlar olacaktır" dedi.

Kastamonu Üniversitesi’nin 7’nci kuruluş yıldönümü kutlaması için gelen Bakan Taner Yıldız, Vali Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti. Bakan Yıldız, Güneydoğu’da kapatılan petrol kuyularının tekrar açılmasına yönelik başlatılan çalışmalarla ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu: "15 yıl önce araştırma kuyusu olarak orada farklı bölgelerde sondaj kuyusu açılıyor. Fakat yapılan araştırmalarda oradaki rezerv, o günün fiyatlarında çıkarılmaya uygun proje oluşturmuyor. Bundan dolayı bu kuyu betonlanıyor. Fakat şu anda öyle değil. Yaklaşık ham petrolün varili 110 dolara çıktı. Biz 6 tane beton dökülen kuyumuzu tekrar açtık. Buradan az ya da çok petrol çıkarıyor ve bunu çıkarılmaya değer buluyoruz. O kuyuları bundan dolayı yeniden açmaya başladık

Haberin Devamı

." "AÇILIMIN SONUCUNDA FARKLI İMKANLAR DIŞARIYA ÇIKACAK"

Güneydoğu’daki petrol kuyularının açılmasında açılım sürecinin etkili olup olmadığına yönelik bir soruya ise Bakan Taner Yıldız, şöyle yanıt verdi: "Açılımın gerekçesi olmaz, ama sonucu olur. Bu açılımı enerji projeleri için yaparsak, bu açılımı yapmak lazım. Bizim daha ilerisi için hedeflerimiz var. Öncelik bizim insanımızın, vatandaşımızın acı çekmesini engellemektir. Bunun sonucu olarak orada da farklı imkanlar dışarıya çıkacaktır. İstihdam açısından ve orada yeni fabrikaların kurulması açısından böyle sonuçları olacaktır." Bakan Yıldız daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’na ziyarette bulundu.