Siyaset 'Güven ve istikrar iklimi kökleşecek'

'Güven ve istikrar iklimi kökleşecek'

01.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl mesajında "Her ne kadar dövizdeki yükselişin durmayacağı propagandasıyla vatandaşlarımıza ciddi zararlar ettiren bir kesim, kendi aklınca yeni sinsilikler, yeni oyunlar peşinde koşsa da bu güven ve istikrar iklimini kökleştirmekte kararlıyız. Küresel emtia fiyatlarındaki artış yanında, kurdaki dengesiz yükselişin tetiklemesiyle ortaya çıkan fahiş fiyat oyunlarıyla mücadelemizi de kesintisiz sürdüreceğiz" dedi.

Güven ve istikrar iklimi kökleşecek

Erdoğan, özetle  şunları kaydetti: “Miladi yıl değişimlerini, aynı zamanda bir muhasebe ve murakabe vesilesi olarak görüyoruz. Bu yıl, salgına ilave olarak iklim değişikliğinin yol açtığı afetler, çeşitli ülkelerdeki istikrarsızlıklardan kaynaklanan gerilimler, bitmeyen göç dalgalarının yol açtığı acı görüntüler gibi yeni veya süregelen sıkıntılarla yüzleştik. Türkiye, hem güvenlik krizlerini, hem sağlık krizini, hem siyasi ve sosyal sınamaları başarıyla veren bir ülke olarak, kendini olumlu yönde ayrıştırmayı başarmıştır.”

Haberin Devamı

33 bin fitte Mehmetçik’in yeni yılını kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ege, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Bölgesinde gerçekleşen uçuş kapsamında 33 bin fitte Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağında bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile telsiz telefondan görüştü. Erdoğan, seyir halindeki gemilerin personeli ve havadaki uçakların pilotların yeni yılını kutladı.

'Milli ve stratejik gücümüz'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şunları söyledi: "Cumhur İttifakı’nın muazzez varlığı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin muhkem ve muteber vasfı Türkiye’nin milli ve stratejik gücü olmaya 2022’de de devam edecek, bunu hazmedemeyenler ise bir kez daha hüsrana uğrayacaktır. Suç nerede işlenmişse oraya müdahalede bulunmak, suçlu her nerede ise yakasından tutarak hukuk sınırları içinde mücadele etmek milli bekamızın şüphesiz bir gereğidir. Merkez Bankası’nın, TÜİK’in ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapısına haydut gibi dayanarak yıkım siyasetini kuvveden fiile geçirmeye çalışan, sivil itaatsizlik damarının açılmasını sinsi sinsi hedefleyen zillet zihniyetinin bölücülerle ittifakı artık tehdit boyutundadır.”

Haberin Devamı

‘Şafak sökmek üzere’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2021’de Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi buhranın  arttığını belirterek, şunları kaydetti: “Öyle ki döviz kurunun her gün, hatta her saat rekor yenilediği günler halkımızı yoksulluğa mahkum etmiştir. Boğaziçi Üniversitesi’nin demir kapısına kelepçe vurulması ile ‘Merhaba’ dediğimiz 2021 yılını, Milli Eğitim Bakanlığı kapısına takılan asma kilit ile uğurluyoruz. Ancak milletimiz unutmasın ki gecenin en karanlık anındayız, yani şafak sökmek üzere. Güzel cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak üzere çıktığımız bu yolda zafere ulaşacağız.”