Siyaset Güvende olmayan kadınlara özel hat

Güvende olmayan kadınlara özel hat

02.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’nin hayata geçirdiği uygulamaya göre, toplu taşımada ya da sokakta güvende hissetmeyen kadınlar 444 82 85 numaralı hattı arayarak varacağı yere kadar sohbet edecek, tehlike durumunda koluk kuvvetlerine haber verilecek...

Güvende olmayan kadınlara özel hat

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Parti Genel Merkezi’nde “YaşamHak Projesi” kapsamındaki yeni uygulamayı tanıtmak amacıyla 81 il ve 973 ilçe kadın kolu başkanıyla eş zamanlı basın toplantısı düzenledi. Nazlıaka, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

“5 Aralık 2020 tarihinde ‘Alo şiddet’ hattını kurduk. Bugüne kadar en az 6 bin 500 kadının hayatına bire bir dokunduk. Kadınların şiddet sarmalından kurtulmasına, ailelerin duruşma salonlarında yalnız kalmamasına ve çocukların eğitim hakkına ulaşmasına vesile olduk. Yaşam Hak projemiz kapsamında, artık şiddet mağduru kadınların yanı sıra kendini güvende hissetmeyen kadınlara da çare olacağız.

‘Yalnız değilsiniz’

Toplu taşımada, sokak lambasının yeterli olmadığı bir yerde ya da yalnız yürürken ürken tüm kadınlara sesleniyorum; yalnız değilsin, biz varız. 444 82 85 numaralı hattımızda size eşlik edecek olan bir kız kardeşiniz var. Kendini güvende hissetmeyen tüm kadınlar için harekete geçiyoruz. Biliyoruz ki bu memlekette sokakta yalnız yürürken arkasında ayak sesleri duyduğunda tedirgin olmayan tek bir kadın bile yoktur. Otobüste, dolmuşta son yolcu olarak kaldığında ürkmeyen bir kadından bile söz edemeyiz. Ve bu kız kardeşlerimizle konuştuğumuzda özellikle birisiyle telefonla konuşur gibi yaptıklarını ya da bir yakınlarını aradıklarını söylüyorlar. Ama her zaman arayacakları bir yakınları olmayabilir. İşte biz çağrı merkezi hattımızdan onları kendilerini güvende hissedecekleri bir yere varıncaya kadar onlara eşlik edeceğiz. Bizi aradıklarında onlarla sohbet ederek hem kendilerini güvende hissetmelerini sağlayacağız hem de bir olumsuzluk yaşanırsa kolluk güçlerine haber vererek can ve mal güvenliklerinin sağlanmasını temin edeceğiz.”