Siyaset Hak ve adalet mücadelesini devam ettireceğiz

Hak ve adalet mücadelesini devam ettireceğiz

11.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ergenekon davasında 26 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Albay Levent Göktaş, karara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Umudumuzu kaybetmedik.

Hak ve adalet mücadelesini devam ettireceğiz

Bir hukukçu olarak hukukun kırıntısının dahi kalmadığı bu ortamda hak ve adaletin mücadelesini devam ettireceğiz” dedi.
Abdullah Öcalan’ı Kenya’dan Türkiye’ye getiren ekibin içinde yer aldığı iddia edilen emekli Albay Göktaş, aynı zamanda içinde bazı bürokrat ve siyasetçilerin özel hayatına ilişkin bilgilerin yer aldığı ileri sürülen 51 No’lu DVD’nin ofisinde çıktığı yönündeki iddialarla da gündeme gelmişti.
Ergenekon davasında 26 yıl hapis cezasına çarptırılan Göktaş, avukatı Hüseyin Ersöz aracılığıyla yazılı bir açıklama yaptı. Göktaş, şöyle dedi:
“Değerli halkım, adli emanette kesilen, üzerindeki parmak izleri silinen ve mahkeme heyeti dahil hiç kimsenin görmediği hukuka aykırı bir DVD nedeniyle 23 yıl ceza aldım. Bir subay ve avukat olarak ülkemizde adaletin bu şekilde tecellisinden dolayı çok üzgünüm. İçeride sevdiklerimizden ve sizlerden uzak bir bayram geçirdik. Umudumuzu kaybetmedik. Bir hukukçu olarak hukukun kırıntısının dahi kalmadığı bu ortamda hak ve adaletin mücadelesini devam ettireceğiz.”
Avukat Hüseyin Ersöz, dava kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan müvekkili gazeteci Tuncay Özkan ile Silivri Cezaevi’nde görüştü. Ersöz, Özkan’la yaptığı görüşmeyi şöyle aktardı:
“Yüzümdeki burukluğu fark eden Özkan ‘Neden üzülüyorsun ki bu sonucun çıkacağını bilmiyor muyduk?’ dedi. Haklı olarak ‘Alparslan Aslan’a müebbet, Tuncay Özkan’a ağırlaştırılmış müebbet cezası verilen bir davada bu karar hukuki mi?’ diye ekledi. ‘Siyasi davalar siyasi olarak çözüme kavuşur. Ben sadece gazetecilik yaptım. Bu yüzden yargılandım’ dedi. Her zamanki gibi dimdikti. Karar onu zerre kadar etkilememiş. Daha güçlü ve daha umutluydu yarına dair.”