Siyaset Hakan Atilla’nın kanıtları mahkemeye sunulmalı

Hakan Atilla’nın kanıtları mahkemeye sunulmalı

05.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, Halk Bankası eski Genel Müdür Tardımcısı Hakan Atilla’nın ABD’de yargılanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hakan Atilla’nın kanıtları mahkemeye sunulmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “FETÖ’nün adamlarıyla kurulan sanal mahkeme, asla benim ülkemi mahkûm edemez” dediğini, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da FETÖ’nün Amerika’da bütün kurumlara sızdığını söylediğini hatırlatan Türk, “İç politikada kamuoyunu etkilemeye yönelik bu sözler, Amerikan yargı sistemi hakkında yanıltıcı niteliktedir” ifadelerini kullandı. Davanın jüri üyelerinin tarafsız yurttaşlar arasından seçilen ve göreve başlarken mahkemeye sunulan insanlar olduğunu belirten Türk, şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı’nın dava henüz devam ederken yaptıkları telâşlı açıklamalar, verilecek kararın Türkiye’deki olası siyasî yansımaları dolayısıyladır. Ancak jüri önüne taşınabilecek olan bu açıklamalar, davaya zarar vermekten başka bir işe yaramaz. Yapılması gereken şey, bu tür konuşmalar değil, sanık sandalyesinde oturan Atilla’nın savunmasına yardımcı olacak kanıtların Mahkeme’ye sunulmasıdır.”

Haberin Devamı

Yazarlar