Siyaset ‘Haksızlığa karşı çıkmak görevim’

‘Haksızlığa karşı çıkmak görevim’

31.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, randevu talebine yanıt verilmeyince, Milli Eğitim Bakanlığı önünde yaptığı açıklamada "Bir haksızlık, bir hukuksuzluk varsa buna karşı çıkmak benim insani görevimdir. Bir feryadı dile getirdim" dedi.

‘Haksızlığa karşı çıkmak görevim’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS’de yüksek puan alıp, sözlü mülakatta elenen öğretmen adaylarının durumunu görüşmek için randevu talebinde bulunduğunu açıklamıştı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu dün, talebe yanıt verilmeyince Milli Eğitim Bakanlığı'na gidip Bakanlık önünde açıklama yaptı. CHP lideri "Bir haksızlık, bir hukuksuzluk varsa, bir kişinin hakkı gasbediliyorsa ve bu gasbedilme sarayın talimatı ile yapılıyorsa buna karşı çıkmak benim insani görevimdir. Nerede torpil oluyorsa karşı çıkmak boynumun borcudur. Bir feryadı dile getirdim. KPSS sınavında; 90-95 puan alan evlatlarımızın sözlü sınavlarda elendiğini gördüm. Yazıktır, günahtır" dedi.

'Destek vereceğiz'

"'Mülakatlarda artı 3, eksi 3 aralığında puan verilecektir' şeklindeki uygulama neden terk edildi?" diye soran Kılıçdaroğlı, şunları kaydetti: "TÜGVA’dan, TÜRGEV’den gelen listeler üzerine mi bu kararlar alındı? Bütün anne, babalar adına konuşuyorum. Haksızlık karşısında vicdanı sızlayan 84 milyon adına sesleniyorum. Haksızlık var, hukuksuzluk var. Benzer olaylar geçmişte olduğunda haksızlığa uğrayanlar Danıştay’a gittiler. Danıştay mülakatlarda yapılan haksızlığı tescilledi. Kararda diyor ki, 'Verilen puanlar hayatın olağan akışına aykırıdır'. Hayatın olağan akışına aykırı bir puanlama yaparsanız, Milli Eğitim Bakanlığında oturanların -dürüst bürokratları ayırıyorum- yatacak yeri yoktur. Haksızlığa uğradığına inanan bütün arkadaşlara her türlü hukuki desteği vereceğiz, onlarla beraber olacağız."

Haberin Devamı

Kilit tepkisi

Kılıçdaroğlu "Haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler. Dürüst bürokratlar başımın üstüne. Onlara daha önce de söyledim, 'haksızlıkların altına imza atmayın, mesafeli durun' diye. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bu şeytanlarla hesaplaşmak da benim namus borcumdur" dedi.

CHP’liler sosyal medya hesaplarından, "Anamuhalefet lideri ziyaret etmesin diye Bakanlığın kapılarını zincirlediler" notuyla, kilitli kapının fotoğrafını kullanırken, Kılıçdaroğlu da, açıklamasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"MEB’e gittim, bakan demir kapılar arkasında gizlendi. Beklediğimiz sonuç elbette. Ne diyecek? ‘Bakanlığı torpile peşkeş çekmedim’ mi diyecek? Diyemez. Ancak kaçar. Torpil her yere sirayet etmiş durumda. Hangi kurum çürüdüyse tanışmaya devam edeceğiz."

Haberin Devamı

'Emrivaki talebi karşılamamız beklenmesin'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yazılı açıklama yaptı. TBMM Eğitim Komisyonu üyelerinin tamamını 20. Millî Eğitim Şûrası'na davet ettiklerini hatırlatan Özer, "CHP davetimize icabet etmedi.  14 Ekim'de Meclisimizin Eğitim Komisyonunun tüm üyelerini Bakanlığımıza davet ettik. Davetimize icabet etmeyen tek parti, yine CHP oldu. Bakanlığımızın kapıları herkese her zaman açıktır ancak kamuoyunu yanlış yönlendirerek maksadını aşan emrivaki bir şekilde yapılacak herhangi bir görüşme talebini de karşılamamız beklenmesin" ifadelerini kullandı.

‘Böyle bir Danıştay kararı yok’

MEB’den yapılan yazılı açıklama ile ise CHP liderinin “Danıştay’ın verdiği bir karar var. ‘Mülakatta artı 3 eksi 3 puan verebilirsiniz’ diyor. Buna yani Danıştay kararına uymuyorlar” ifadelerine yanıt verildi. Açıklamada, “Bu ifade ile kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir. Söz konusu ifadede atıfta bulunulduğu gibi bir Danıştay kararı yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı, hukuk devleti ilkesine sıkı sıkıya bağlıdır. Sayın Kılıçdaroğlu’nu Bakanlığımızı uymamakla itham ettiği söz konusu Danıştay kararını açıklamaya davet ediyoruz” denildi.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAHÇELİ'YE YANIT:

Ciddiye almıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, internet medyası ve yabancı ajansların Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. CHP lideri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik özel teftiş ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik açıklamalarına ilişkin “Sayın Bahçeli’nin yaptığı açıklamayı biz çok fazla ciddiye almıyoruz. Belediye başkanı görevden alınır mı, başkası seçilir mi, bunu yapmak isteyenler akıllarını peynir ekmekle yemiş kişilerdir” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin uzlaşılan bir isim var mı? Abdullah Gül’ün adı geçiyor mu?” sorusuna “Uzlaşma, bir araya gelmemize bağlı, henüz gelmedik. Millet İttifakı’nı oluşturan bileşenler ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi savunan Gelecek ve DEVA ile de bu konu görüşülmüş değil. Gül’ün adı geçti mi geçmedi mi, bir görüşme olmadı ki geçsin” yanıtını verdi. CHP lideri, İçişleri Bakanı’nın dinleme iddialarına ilişkin suç duyurusu için “Telefonlarımızın dinlendiğini, özel masaların kurulduğunu biliyoruz. Bir adım daha atayım. ‘Özel masalar’ dediğimde Soylu bunu gayet iyi anlar” dedi.