Siyaset Halepli yaralılara Kaynak’tan ziyaret

Halepli yaralılara Kaynak’tan ziyaret

26.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Halep’in doğusundan tahliye edilen sivillere yönelik Hatay’da yapılan çalışmalarla ilgili Cilvegözü Sınır Kapısı Mülki İdare Amirliği ve AFAD’tan brifing aldı. Daha sonra Reyhanlı Devlet Hastanesi’nde tedavilerine devam edilen Suriyeli yaralıları ziyaret eden Kaynak, tahliyelerin ilk gününden bu yana 98’i çocuk, 236 yaralı getirildiğini, 26 hastanın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını belirtti.

Halepli yaralılara   Kaynak’tan ziyaret

Tahliyelerin ilk gününden bu yana Suriye’ye bin 10 TIR’lık yardım gittiğini belirten Bakan Kaynak, yardımların kesintisiz süreceğini söyledi.

Suriye’nin El Bab bölgesinin TSK ve ÖSO tarafından tamamen kuşatılmış durumda olduğunu kaydeden Kaynak, nasıl Türkiye’nin güvenliği Suriye ve Irak sınırından başlıyorsa Avrupa’nın güvenliğinin de Türkiye’den başladığını kaydetti. Kaynak, “DAEŞ terör örgütü bahane edilerek orada birçok başka terör örgütü desteklendi. Bu mücadele için ancak tek ciddi çalışma Türk Silahlı Kuvvetleri’nin desteği ile ÖSO tarafından yapılıyor. ÖSO’nun sahada var olması TSK’nın desteğiyle bu operasyon bitinceye kadar devam edecektir” dedi.