Siyaset ‘Halkçı belediye’ için topyekûn çalışılacak

‘Halkçı belediye’ için topyekûn çalışılacak

28.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

CHP belediyeleri denetleyecek ve başkanların çalışmalarını destekleyecek Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi kuracak. Belediyelerin başarılı olması için tüm partililer çalışacak

‘Halkçı belediye’ için topyekûn çalışılacak

CHP yönetimi, İstanbul seçiminin yenilenmesi nedeniyle gerçekleştiremediği yerel yönetim çalışmalarını hayata geçirmek ve bu konudaki yol haritası oluşturmak için harekete geçti. Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu önceki günkü MYK toplantısında kurmaylarına bu konuda bir dizi talimat verdi. Buna göre, 31 Mart sonrası planlanan, ancak İstanbul kampanyası nedeniyle ertelenen Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi’nin kuruluşuna yönelik hazırlıklar hızlandırılacak.

Çalıştay planı

Temmuz sonunda iki günlük belediye başkanları toplantısının ardından Yerel Yönetimler Çalıştayı yapılacak. Toplantılarda, Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi’nin çalışması ve yeni yerel yönetim stratejisi başkanlara anlatılacak. Böylece, ilk genel seçimlerde halkın CHP’ye desteğini artırma hedefi doğrultusunda yol haritası netleştirilmiş olacak.

Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi (YYKM) hem tüm belediye başkanlarının faaliyetlerini denetleyecek hem de belediyelerin çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla “destek” faaliyeti yürütecek. Bu çerçevede YYKM bünyesinde; araştırma, proje geliştirme, finans, bütçe, iletişim ve hukuk birimleri oluşturulacak. YYKM’nin yönetimi için ise Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un başkanlığında Danışma Kurulu oluşturuldu. Kurulda; eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Prof. Dr. İlhan Tekeli ve Prof. Dr. Selahattin Yıldırım gibi isimler ile yerel yönetim uzmanlarının görev yapacağı bildirildi. YYKM’nin ayrıca, 6 aylık aralıklarla anketler yaparak vatandaşın belediyeden memnuniyetini ölçeceği ve gelen şikâyetleri değerlendireceği de bildirildi.

‘Her türlü desteği vereceğiz’

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun önceki günkü MYK toplantısında kurmaylarına, “İstihdamdan yeni projelere kadar her aşamada, her noktada, hem hesap verebilir hale gelmesi hem de projelerini gerçekleştirmesi için onlara her türlü desteği vereceğiz. Parti içinde kurullar oluşturarak her yardımı sağlayacağız. Bununla birlikte belediyelerin yürüteceği faaliyetleri de denetlemiş olacağız” mesajını verdiği öğrenildi.