Siyaset Hamdolsun olumsuz bir durum yok

Hamdolsun olumsuz bir durum yok

07.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kovid-19’u hafif geçirdiklerini belirterek, “Bu sabah doktorumuz rutin kontrolümüzü gerçekleştirdi. Hamdolsun, olumsuz bir durum yok” dedi.

Hamdolsun olumsuz bir durum yok

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından sağlık durumu ile ilgili paylaşımda bulunarak, "Hamdolsun, olumsuz bir durum yok" dedi. Hafta sonu Zonguldak ziyaretini iptal ederek Kovid-19 testinin pozitif çıktığını açıklayan Erdoğan, dün sosyal medya hesabından sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Erdoğan mesajında, "Bu sabah doktorumuz rutin kontrolümüzü gerçekleştirdi. Hamdolsun, olumsuz bir durum yok. Bugün de hastalığı hafif şekilde geçiriyor, Emine Hanımla birlikte çalışmalarımıza evden devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gençlere seslendi

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kahramanmaraş Gençlik Kolları tarafından organize edilen gençlik buluşmasına telefonla bağlanarak, şunları söyledi: "Ben bu istirahatlere alışık değilim. Şimdi böyle bir durum oldu, yani bizi eve hapsettiler. Fakat bundan da kurtulacağız inşallah. Doktorlarımız, fazla uzun sürmez diyorlar çünkü 'bu Omicron uzun sürmüyor' diyorlar. Şu anda evden çalışıyoruz."

Putin’den telgraf Herzog’dan telefon

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a "geçmiş olsun" telgrafı gönderdi. Cumhurbaşkan-lığı'ndan yapılan açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı Putin, Kovid-19 testi pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan için ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti" denildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Twitter hesabından Putin'e yanıt vererek, "Dostum Vladimir Putin’e nazik mesajları ve geçmiş olsun temennileri için şahsım ve Emine Hanım adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede; İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Kovid-19 testi pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan için 'geçmiş olsun' dileklerini iletti" bilgisi verildi. Erdoğan, Twitter'dan da Herzog'a teşekkür etti.

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi de Erdoğan'ı arayarak 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. Erdoğan, Kazımi'ye teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, 'geçmiş olsun' dileklerini ileten Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili'ye sosyal medya hesabından teşekkür etti.

Çirkin paylaşımlara 4 gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı birimleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın sağlığına yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 36 hesaptan 31'inin kullanıcısını tespit etti. Haklarında gözaltı kararı verilen 8 kişiden 4’ü yakalandı. Gözaltına alınan Pınar Ö. isimli şüpheli, Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine ev hapsi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Büyükuncu’ya ‘daimi men’

Hakkında gözaltı kararı verilen ancak yurt dışında olduğu için yakalanamayan isimlerden birinin eski milli yüzücü Derya Büyükuncu olduğu öğrenildi. Türkiye Yüzme Federasyonu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a yönelik sosyal medyadaki paylaşımı sonrası Derya Büyükuncu’ya ‘daimi hak mahrumiyeti’ cezası verildiğini duyurdu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da, Büyükuncu hakkında verilen cezanın yer aldığı yazıyı sosyal medyada paylaşarak, “Bırakın bir sporcuya yakışmamasını, insanlığa sığmayacak ifadeleri kabul etmemiz, sineye çekmemiz mümkün değil. Sporcu ahlakına sığmayan bu çirkin hareket için gereği yapılıyor” dedi.

HDP'li Kaya'ya büyük tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın koronavirüse yakalanmasıyla ilgili yaptığı paylaşıma sert tepki gösterdi. Çelik, "Milletvekili sıfatı taşıyan birinin Sayın Cumhurbaşkanımızın sağlığına dönük insanlık dışı ifadesini lanetliyoruz" dedi. Tepkiler üzerine Kaya, paylaşımını sildi. - ANKARA DHA

Haberin Devamı

Bakan Akar’ın testi pozitif

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kovid-19 test sonucunun pozitif çıktığını açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı Twitter hesabından paylaşımda bulunan Akar, “Kovid-19 test sonucum pozitif çıkmıştır. Çok şükür sağlık durumum iyi olup gerekli tedbirleri alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” bilgisini verdi.