Siyaset Hava Kuvvetleri’nde hüzünlü ödül töreni

Hava Kuvvetleri’nde hüzünlü ödül töreni

15.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda ilk kez düzenlenen, “Astsubay Vecihi Hürkuş Onur Ödülü” töreninde, 29 Ekim 2014’te PKK tarafından Diyarbakır’da şehit düşen Astsubay Nejdet Aydoğdu’nun hamile eşi Esra Aydoğdu’ya eşinin şehadet belgesi verildi.

Hava Kuvvetleri’nde hüzünlü ödül töreni

Aydoğdu’ya ayrıca Kartal Vakfı tarafından alınan evin tapusu da takdim edildi. Hüzünlü takdim töreni sırasında Aydoğdu’nun gözyaşlarını tutamadığı görülürken, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, şehit eşini teskin etmek amacıyla birkaç kez alnından öptü. Öztürk, törenin yapıldığı günün Sevgililer Günü olduğunu da anımsatarak, “Herkesin sevgilisi Mustafa Kemal dahil olmak üzere herkesin Sevgililer Günü’nü kutluyorum” dedi.
Törende 6 ay sonra yaş haddinden emekli olacak Kıdemli Başçavuş Mustafa Peker ile birlikte 21 astsubaya onur ödülü verildi. Ödüller Öztürk ile bir süre önce evlendiği eşi Tülay Öztürk ve Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve eşi Leyla Ünal tarafından tek tek verildi.

Haberin Devamı

Bedellide rekor başvuru
Bedelli askerlik uygulaması başvuruları önceki gün sona ererken, Ak Parti hükümeti ve Savunma Bakanlığı yetkililerinin de beklemediği düzeyde başvuru oldu. Bakanlıktan alınan bilgilere göre başvuru sayısı 200 bini aşarak, 200 bin 308 olarak kayıtlara geçti. Böylece bedelli uygulamasından 3,60 milyar TL gelir elde edilmiş oldu. Bakanlık kaynaklarının önceki uygulamalara nazaran yaşın ve bedelin düşük tutulmasıyla bu rakama ulaşıldığına işaret etti. Son dört bedelli uygulamasının tamamından 205 bin kişi yararlanmıştı.
ANKARA Milliyet