Siyaset Havalimanında bekleyiş!

Havalimanında bekleyiş!

17.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İSTANBUL Milliyet Darbe girişiminin ardından dün İstanbul’da ulaşım normale döndü. Bir süreliğine köprü ve diğer yollarda trafiğin tamamen durdurulmasının ardından İstanbul trafiği büyük ölçüde ulaşıma açıldı.

Havalimanında bekleyiş

İstanbullular dün metro, metrobüs, tramvay ve Kabataş-Üsküdar arasındaki arabalı vapur hattını ücretsiz kullandı. Eskihisar-Tavşanlı (Yalova) hattında sefer yapan feribotlar da darbe girişimi sebebiyle evine ulaşmakta zorluk çeken vatandaşların mağduriyetini gidermek için ücretsiz yolcu taşıdı.
‘Güvencemiz altında’
Darbe girişiminden dolayı aksayan hava trafiği ise öğle saatlerine doğru yeniden işlemeye başladı. Gece saatlerinde halk, havalimanına gelerek aprona kadar girmişti. Sabah saatlerinde itibaren ise uçuşları için bekleyen yolcular, bekleme salonlarında uyurken görüntülendi. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, düzenli uçuşların saat 14.00’ten itibaren başladığını belirterek, “Uçamayan, erteleyen tüm vatandaşlarımızın biletleri güvence altındadır. Kayıtsız şartsız değiştirilecektir.
Atatürk Havalimanı’na gelen ancak olağanüstü durum nedeniyle başka güvenli havalimanına yönlendirdiğimiz uçak sayısı 35’dir. Operasyonda uçaklarımız başarıyla indi. Sağ salim personelimiz de tahliye edildi. Olay nedeniyle 132 seferimiz iptal edildi” dedi.
Rus uçağı Karadeniz üzerinden geri döndü
TASS Haber Ajansı’nın haberine göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından alınan karara göre, darbe girişiminin ardından Türkiye’ye yapılan tüm uçak seferleri durduruldu. Rus Aeroflot Havayolları da dün geceki uçuşunu iptal etmişti. Moskova’dan İstanbul Atatürk Havalimanı’na inecek uçak, Karadeniz üzerinden dönmüştü.