Siyaset Hayır oyunun vebali yok

Hayır oyunun vebali yok

01.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

16 Nisan referandumuyla ilgili Kılıçdaroğlu “Annelere sesleniyorum, çocuklarınızı nereye gittiğini bilmediğiniz bir trene bindirir misiniz? Evet oyunun vebali ağırdır. Hayır oyunun vebali yok” dedi

Hayır oyunun  vebali yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan referandumuna ilişkin olarak, “Bu kadar yetki bir kişiye verilemez. Annelere sesleniyorum, çocuklarınızı nereye gittiğini bilmediğiniz bir trene bindirir misiniz? Evet oyunun vebali ağırdır” dedi. Kılıçdaroğlu, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi ve Rakka’ya asker gönderilmesine ilişkin olarak referanduma gidilmesi çağrısında bulunup, Ak Parti’ye “Milletten korkma kardeşim” diye seslendi. Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında şunları kaydetti:
BİR MİLYONU AŞTI: Bugün 28 Şubat, postmodern darbe yaşamıştı Türkiye. 28 Şubat darbesine ne kadar karşıysak, 20 Temmuz darbesine de o kadar karşıyız. 28 Şubat’ta görevine son verilen öğretmenlerin sayısı 3 bin 527. 20 Temmuz sonrası 30 bin 470 öğretmenin görevine son verildi. 28 Şubat döneminde 139, 20 Temmuz darbesinden sonra 4 bin 811 akademisyen atıldı. İhraç edilen personel sayısı 127 bin kişiyi aştı. Mağdur ailelerin sayısı 1 milyonu aştı.
DARBECİ MANTIĞI: Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda bir uzman çavuş, görevine son veriliyor, hapse atılıyor, maaşı kesiliyor, eşi kanser. Sosyal güvenliği olmadığı için tedavi göremiyor. Arkadaşları toplanıyor, kanser ilaçlarını alıyor. Bunun haklarını savunmayacaksınız da kimin hakkını savunacaksınız. Bir insan göz göre göre ölüme gönderilebilir mi? Bunların darbesiyle, 12 Eylül’den sonra yapılanlar aynı değil mi? Aynı mantık, darbeci mantığı.
81 İLDE SURİYELİ VAR: Kaç Suriyeli var Türkiye’de belli değil, 4 milyondan az değil. Gençlerimiz, Suriye için Suriye’de şehit oluyorlar. Onların gençleri Türkiye’de, nasıl oluyor bu? ‘Suriyelilere vatandaşlık vereceğiz’ diyorlar. İnsaf ya. İstiyorsa referanduma gidelim. Milletten korkma kardeşim, Suriyeliler için referanduma gidelim.
GİTSİN Mİ GİTMESİN Mİ?: Birileri talimat vermiş, Rakka’ya gideceğiz. Rakka’ya gidelim mi gitmeyelim mi gel referandum yapalım, Rakka’ya bu ülkenin gariban çocukları gitsin mi gitmesin mi? Gel, millete gidelim, soralım millete. Anadolu’nun gariban çocukları Rakka’da şehit olacak, beylerin çocukları dolarları istif edecekler.

‘Her türlü darbeye hayır’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Şubat postmodern darbesinin 20. yıldönümüne ilişkin olarak, “her türlü darbeye hayır” mesajı yayımladı. Kılıçdaroğlu, “postmodern darbe” olarak nitelendirilen 28 Şubat sürecine ilişkin twitter hesabından paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Postmodern, askeri veya sivil, adına ne derseniz deyin bir ülkenin demokrasi anlayışını yıllarca geriye götüren her türlü darbeye hayır” ifadesini kullandı. l ANKARA Milliyet

‘Buldukları tek şey var’

İşsizliği çözmek, terörü bitirmek için mücadele ettiler de parlamenter sistem mi engel oldu? Biz illa tek adam rejimi olsun derken, Hindistan roketle uzaya 104 nano uydu gönderdi. Buldukları tek şey var: ‘Hayır oyu kullananlar teröristtir’. Bunu söyleyen adamlar, terör örgütlerine yardım ve yataklık yapanlar. Bütün yetkiler neden bir adama verilsin? Neden fesih yetkisi veriyorsun? Hangi gerekçeyle Cumhurbaşkanı taraflı olacak? Bunların cevabını bekliyoruz.

‘Hatasız kul olmaz’

‘Beşer şaşar’ diye bir lafımız var. Tek adam rejiminde bir kişi hata yaparsa faturayı 80 milyon öder. Bir kişi, ‘savaş ilan ettim’, ‘meclisi feshettim’ diyecek. ‘Millet hata yapan adamı oraya seçer mi’ diyorlar. Orhan Gencebay’ın şarkısını dinledik yıllar yılı; ‘Hatasız Kul Olmaz’. Bir kişiye devleti teslim ederseniz ve o bir kişiyi herhangi bir güç kandırırsa 24 saatte devleti ele geçirir. Bir kararnameyle değiştirir. Bir adamı kandıracaksınız. Böyle bir maceranın içine Türkiye sürüklenebilir mi? Asla.

‘Vebali ağırdır’

‘Bu kadar yetkiyi evliyaya versen evliyayı azdırırsın’ derler. Bu kadar yetki bir kişiye verilemez. Devletin sigortası vardır, kullandığımız arabada bile yedek lastik olması lazım. Annelere sesleniyorum, çocuklarınızı nereye gittiğini bilmediğiniz bir trene bindirir misiniz? Yoksa dağın ötesindeki felaketi görüp tedbir mi alırsınız? Evet oyunun vebali ağırdır. Bu işin tek yolu vardır, bu kadar yetki bir kişiye verilmez hayır diyeceksiniz. Hayır oyunun vebali yok.