Siyaset Hayrünnisa Gül: Eşim beni kıskanır

Hayrünnisa Gül: Eşim beni kıskanır

21.06.2008 - 17:57 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül, Abdullah Gül'ün kendisini bazı konularda kıskandığını söyledi.

Hayrünnisa Gül: Eşim beni kıskanır

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün himayesinde düzenlenen "Konuşan Kitap Şenliği"
başladı.
Hayrünnisa Gül, Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirilen şenliğin açılışında yaptığı konuşmaya A Milli Futbol Takımını kutlayarak başladı. Gül, "Milli takımın başarısını hepimizi çok onurlandırdı, kendilerini tebrik ediyorum" dedi.
"Konuşan Kitap Şenliği"ni gerçekleştirme amaçlarının, "toplumda okuma bilincini geliştirmek ve özellikle çocuklar ve gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu" ifade eden Gül, Türkiye’de son yıllarda yayıncılık alanında ciddi gelişmeler yaşandığına işaret etti.

Haberin Devamı

Gül, 2002 yılında Türkiye’de 9 bin olan yayınlamış kitap sayısının günümüzde 35 bine ulaştığını, ülkenin dört bir yanında açılan yayınevleri, modern kitabevleri ve internet üzerinden kitap satışı yapan siteler ile Türk insanının kitapla olan ilişkisinin daha da güçlendiğini dile getirdi. 
Hayrünnisa Gül, "Tüm bu gelişmeler umut verici, ancak yeterli değil elbette. Yapılan bir araştırmaya göre halkımız televizyon izlemeye günde 6 saatini ayırıyor, ancak yılda sadece 6 saat kitap okuyor" diye konuştu.

"EVDE REKABET VAR"

Hayrünnisa Gül, evde kitap okumayla ilgili bir kıskançlık yaşandığını da şöyle anlattı:  "Bizim evde çocuklar, eşimin ve benim onların yaşlarında okuduğumuz ve kütüphanemizde özenle sakladığımız kitapları okumaktan ayrı bir keyif alıyor. Laf aramızda bu konuda bizde bir rekabet de var. Eşim kendisinden daha çok kitap okumamı ve notlar almamı kıskanır. Aman duymasın"

Haberin Devamı

Açılış törenine İstanbul Valisi Muammer Güler ve eşi Neval Güler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve eşi Özleyiş Topbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer de katıldı.

-ÜNLÜLER OKUDU ÇOCUKLAR DİNLEDİ-

Törenin ardından Hayrünnisa Gül ile Neval Güler ve Özleyiş Topbaş, ünlü isimlerin çocuklara ve halka kitap okuduğu Sultanahmet Meydanı’nda kurulu çadırları gezdi.
Gül, sanatçı Gülben Ergen’i etkinlik çerçevesinde bir çadırda çocuklara yazdığı masal kitabından bölümler okurken dinledi. Ergen, anne ve çocukların kitap okumasının önemini vurgularken, dinleyici çocukların ısrarı üzerine milli takım için yaptığı "Avrupa" şarkısını da seslendirdi.
Hayrünnisa Gül, "Sit Nene’nin Masalları" adlı kitabını okuyan yazar Ayşe Kulin’in yanı sıra çadırlarda halka kitap okuyan Mehmet Ali Birand, Kadir Çöpdemir, Mustafa Erdoğan, Salih Memecan, Kenan Işık, İskender Pala, Doğan Hızlan, Alev Alatlı, Lale Mansur ve Ömer Erdem’i de dinledi. Gül, şenlik boyunca çocuklarla biraraya gelerek onlarla birlikte kitap dinledi, sohbet etti. Hayrünnisa Gül, engelli çocuklarla da ilgilendi. Şenlik kapsamında gün boyunca edebiyat, sanat, medya ve spor dünyasının ünlü isimleri halka Sultanahmet Meydanında kitap okuyacak.

Haberin Devamı

Kitap okuyacak ünlü isimler arasında Beren Saat, Coşkun Aral, İlber Ortaylı, Osman Sınav, Burcu Güneş, Beşir Ayvazoğlu ve Zara da bulunuyor.