Siyaset HDP İstanbul, İzmir ve Adana’da aday çıkarmayacak

HDP İstanbul, İzmir ve Adana’da aday çıkarmayacak

29.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yerel seçimlere dönük stratejisini belirleyen HDP, İstanbul, İzmir ve Adana’da aday göstermeme kararı alırken Mersin, Ankara, Gaziantep ve Şanlıurfa’dan da aday çıkarmamayı tartıştığı öğrenildi.

HDP İstanbul, İzmir ve  Adana’da aday çıkarmayacak

HDP, geçen hafta sonu yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarında İstanbul, İzmir ve Adana’da “Demokrasi Bloku etrafında kenetlenme” kararı aldı. Bu illerde sadece belediye meclis üyeliği adaylığı için çalışma yapmaya karar veren HDP’nin, Mersin, Ankara, Gaziantep ve Şanlıurfa için de doğrudan aday gösterme yerine ittifaklara yönelme kararı aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Kayyum atanan belediyelerin yanı sıra az farkla kaçırdığı belediyeleri kazanmayı planlayan parti yönetimi, bu kapsamda batı illerini ikinci planda tutacak. İki milletvekili çıkardığı Mersin ile bir milletvekili çıkardığı Ankara’da seçimi kazanma şansı bulunmayan HDP, bu kentler için kararını önümüzdeki hafta sonu verecek.

PM’de doğrudan aday gösterilmemesi görüşünün öne çıktığı bir diğer kent Şanlıurfa oldu. Buna göre, anketlerde AK Parti’nin gerisinde görünen HDP, burada “çatı adayını” desteklemeyi planlıyor. Bir dönem AK Parti’den milletvekilliği yapan ve bağımsız belediye başkan adaylığını açıklayan Sabahattin Cevheri’yi “çatı adayı” olarak desteklemeyi planlayan HDP, CHP ve Saadet Partisi’nin bu konudaki kararını bekliyor.

Haberin Devamı

Gaziantep’te Doğan

İYİ Parti ile CHP arasında kurulan ittifak kapsamında bu Gaziantep’te İYİ Parti’nin belirlediği ismin aday gösterilmesinin ardından HDP, eski belediye başkanı ve milletvekili Celal Doğan’ın DSP’den adaylığına yeşil ışık yaktı. DSP’den adaylığı konusunun gündemde olduğunu belirten Doğan, son kararını Gaziantep’e giderek birkaç gün içerisinde vereceğini söyledi. HDP Parti Sözcüsü Saruhan Oluç, şunları kaydetti: “Bizim fedakarlık yapmamızın karşılığında, demokrasi güçlerinin de destek olmasını, dayanışma göstermelerini, siyasi olarak ve temsil anlamında bizim elimizi güçlendirmelerini talep edeceğiz.”