Siyaset HDP’li Aktaş’a ‘tweet’ tepkisi

HDP’li Aktaş’a ‘tweet’ tepkisi

17.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Parti Meclisi üyesi Bercan Aktaş, Şemdinli’de şehit edilen özel harekat komiseri Ahmet Çamur hakkında Twitter hesabı üzerinden “Etkisiz hale getirilmiştir” diye yazdı.

HDP’li Aktaş’a ‘tweet’ tepkisi

HDP Parti Meclisi üyesi Bercan Aktaş, Şemdinli’de şehit edilen özel harekat komiseri Ahmet Çamur hakkında Twitter hesabı üzerinden “Etkisiz hale getirilmiştir” diye yazdı. Aktaş, bu sözlerinin tepki çekmesi üzerine mesajı silerek özür diledi. Aktaş, daha sonra hesabını kapattı.

‘Partimiz böyle demez’
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Ertuğrul Kürkçü, HDP’li Bercan Aktaş’ın Şemdinli’de şehit olan komiser Ahmet Çamur’a yönelik ifadelerine ilişkin, “Bu, savaş dili bir kere. Biz bu dille konuşmuyoruz. Arkadaşımız, belki uygun olmayan bir değerlendirme yapmış. Talihsiz bir anında bu şekilde ifade etmiş. Biz olsak, partimiz olsa böyle demez. Düzeltmek isteriz” dedi.

Haberin Devamı

‘Doğru değil’
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da Aktaş’ın ifadelerine ilişkin, “Sosyal medya aracılığıyla bu tip sözlerin kullanılması doğru değil” dedi.

GÖZALTINA ALINDI İDDİASI

Bercan Aktaş'ın söz konusu tweetin ardından bugün İstanbul TEM şubesi tarafından gözaltına alındığı, ifade verdiği öğrenildi.