Siyaset HDP’li Ayhan Bilgen serbest bırakıldı

HDP’li Ayhan Bilgen serbest bırakıldı

30.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM’de bir defaya mahsus milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra haklarında soruşturma ve davalar bulunan milletvekillerine yönelik başlatılan yargılama süreçlerinde 4 Kasım 20016 tarihinden itibaren HDP’li 59 milletvekilinden 26’sı gözaltına alındı.

HDP’li Ayhan Bilgen serbest bırakıldı

Aralarında partinin eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile grup başkan vekilleri İdris Baluken ile Çağlar Demirel’in bulunduğu 12 milletvekili tutuklandı. Tutuklanan milletvekillerinden HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, 2 ay tutuklu kaldıktan sonra 4 Ocak’ta tahliye edilirken, HDP’nin yurt dışında bulunan Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile Van Milletvekili Tuğba Hezer için ise yakalama kararı çıkartıldı. Halen Eş Başkanlar Demirtaş ve Yüksekdağ ile İdris Baluken, Çağlar Demirel, Besime Konca, Ferhat Encü, Nihat Akdoğan, Selma Irmak, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım ve Abdullah Zeydan cezaevinde bulunuyor.

Adli kontrolle serbest bırakılan milletvekilleri ise Sırrı Süreya Önder, Ziya Pir, İmam Taşçıer, Ayşe Acar Başaran, Alican Önlü, Leyla Birlik, Pervin Buldan, Emin Adıyaman, Nimetullah Erdoğmuş, Osman Baydemir, Ahmet Yıldırım, Hüda Kaya, Meral Danış Beştaş ve Altan Tan oldu. Gözaltına alınan son HDP’li Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen oldu. Diyarbakır’daki soruşturma kapsamında ifade vermeye gitmeyen ve hakkında “zorla getirme” kararı bulunan Bilgen dün Esenboğa Havalimanı’nda gözaltına alındı. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Bilgen, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.