Siyaset HDP’nin seçim startı cezaevi önünden

HDP’nin seçim startı cezaevi önünden

25.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

24 Haziran erken genel seçimlerine hazırlanan HDP, seçim gününe kadar 27 il ve Avrupa’nın birçok merkezinde miting yapmayı planlıyor

HDP’nin seçim startı cezaevi önünden

24 Haziran erken genel seçimlerine hazırlanan HDP, seçim gününe kadar 27 il ve Avrupa’nın birçok merkezinde miting yapmayı planlıyor. Seçim startı ise bugün HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu olduğu Edirne Cezaevi önünden verilecek.

Haberin Devamı

HDP Genel Merkezi tarafından paylaşılan miting programına göre Eş Genel başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli, ilk mitinglerine 1 Haziran’da Kars ve Elazığ’dan başlayacak. Son mitingler ise 23 Haziran’da İzmir ve Van’da gerçekleştirilecek. Partiden yapılan açıklamada, bugün cezaevi önündeki etkinliğe Buldan ve Temelli ile milletvekili adaylarının katılacağı ve konuya ilişkin basın açıklaması yapılacağı belirtildi. Avrupa’daki seçimlere büyük önem veren HDP, birçok merkezde miting ve açık hava toplantıları düzenleyecek. Avrupadaki ilk miting Almanya’nın Köln kentinde yapılacak. 26 Mayıs’ta yapılacak mitingde hüküm giydikleri için milletvekillikleri düşürülen HDP milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Tuğba Hezer birer konuşma yapacak.