Siyaset HDP’nin söylemi derin devletle aynı

HDP’nin söylemi derin devletle aynı

29.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP, MHP, HDP, Pensilvanya, Kandil ve DHKP-C’nin Ak Parti’ye karşı birleştiğini söyleyen Davutoğlu, “Bunların karşısında AK Parti, Elif gibi duruyor” dedi

HDP’nin söylemi derin devletle aynı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçmişte derin devletin yanlış işler yaptığını ve şimdi de HDP’nin milletle arasındaki uçurumu açtığını belirterek, “Geçmişte derin devlet söylemi olan, ‘Ya sev ya terk et’ ya da başörtüsünü savunuyorsan ‘Suudi Arabistan’a git’ söylemleri vardı. Bugün bu söylemlerin aynısını HDP söylüyor. HDP’nin zihniyeti de aynı ya bizim baskılarımıza boyun eğin ya da bu topraklardan gidin diyor” dedi.

Haberin Devamı

Davutoğlu, önceki geceyi geçirdiği Mardin’de, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kasımiye Medresesi’nde düzenlenen Kürtçe mevlit programına katıldı. Dün sabah saatlerindeki kahvaltının ardından Siirt’e gelen Davutoğlu, Atatürk Bulvarı’ndaki mitingde halka seslendi. Davutoğlu, konuşmasında HDP ve CHP’yi eleştirererek, şunları söyledi:

‘Çözümün hamisiyiz’

“Geçmişte nasıl derin devlet yanlış işler yaparak, burada devlet ile millete düşmanlık yaptıysa şimdi HDP millet ile kendileri arasında uçurum açıyor. 30’lı yıllardaki CHP misyonunun şimdiki versiyonudur HDP. Pensilvanya’ya vuruyorsunuz ses Demirtaş’tan geliyor? Üç legal parti CHP, MHP ve HDP bir de 3 illegal örgüt Pensilvanya, Kandil ve DHKP-C, AK Parti’ye karşı birleştiler. Bunların karşısında AK Parti, Elif gibi duruyor. Geçmişte derin devlet söylemi olan, ‘Ya sev ya terk et’ ya da başörtüsünü savunuyorsan, ‘Suudi Arabistan’a git’ söylemleri vardı. Bugün bu söylemlerin aynısını HDP söylüyor. HDP’nin zihniyeti de aynı ya bizim baskılarımıza boyun eğin ya da bu topraklardan gidin diyor.”

Haberin Devamı

Davutoğlu, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde açılan havalimanı ile ilgili HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın açıklamalarını eleştirerek şöyle devam etti:

“Demirtaş ‘keşke biz de olsaydık’ dedi. Bunu hatırlaması iyi olmuş. Keşke sende yürek olsaydı, iş makinelerine saldıranlara karşı, bunlara karşı durabilseydin. Keşke sende yürek olsaydı seçime gidiyorsun artık silah, şiddet ve teröre yer yok diyebilseydin. 6-8 Ekim olaylarında milleti isyana teşvik etmek yerine Yasin Börü’yü katledenleri kınayabilseydin. Biz nefret diline karşı muhabbet dilini getiriyoruz. Şiddet ve tehdit ile size gelirse, onlara karşı dimdik durmaya var mısınız? Onlar çözüm sürecini engellemeye çalışır, ama Ak Parti çözüm sürecinin mimarı ve hamisi ve en büyük güvencesidir.”

‘HDP’den ses yok’

Davutoğlu, Kobani olayları olana kadar 3 yıl boyunca Esad’ı savunan HDP’nin bir anda Kobani’de tavır değiştirdiğini de belirterek, “Biz 3 gün içinde 197 Kobanili kardeşimizi Allah için ecdat için Kürtlere, Araplara ve Türklere olan sevdamız için aldık. Kılıçdaroğlu, hepsini göndereceğim diyor. HDP’den ses yok. 6-7 Ekim’de her yeri şiddete boğan HDP’den ses yok. Biz Suriye’den gelen Kürtleri, Arapları ne IŞİD’e, ne Esat’a, ne zalime teslim etmeyiz” diye konuştu.