Siyaset HDP'den CHP'ye ‘ortak önerge’ teklifi

HDP'den CHP'ye ‘ortak önerge’ teklifi

29.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar,  TBMM'de muhalefet partilerinin ortak bir önergeyle seçim talebinde bulunması, parlamenter sisteme geçiş ve muhalefet cephesinde diyaloğun güçlendirilmesine yönelik temasları çerçevesinde dün DEVA Partisi’nin ardından CHP Genel Merkezi'’ni ziyaret etti.

HDPden CHPye ‘ortak önerge’ teklifi

 

‘Farklı görüşlerimiz var’

Haberin Devamı

Buldan ve Sancar ile beraberindeki heyetle 1 saat 15 dakika görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Grup Başkanvekili Özgür Özel eşlik etti. 

Sancar, geçtiğimiz yıl şubat ayında da beraberinde bir heyetle CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etmiş, ancak o görüşme sonrası ortak açıklama yapılmamıştı. Dünkü görüşme sonrası ise Kılıçdaroğlu ve HDP eş genel başkanları basın mensuplarının karşısına birlikte geçti, kameralara ortak açıklama yaptı.CHP lideri Kılıçdaroğlu, açıklamasında şunları söyledi: "Türkiye’nin birliğe ihtiyacı var. Beraber olmaya ihtiyacı var. Kucaklaşmaya ihtiyacı var. Helalleşmeye ihtiyacı var. Kavgalardan çok acılar çektik. Kavgayı değil, barışı öncelemeliyiz. Bir araya gelmeliyiz, oturmalıyız ve konuşmalıyız. Türkiye’nin çözülemeyecek hiç bir sorunu yok. Bütün sorunlar, akılla, mantıkla, birikimle, ferasetle çözülebilir. Bu çerçevede Türkiye’nin sorunlarını masaya yatırdık. Sayın genel başkanlar düşüncelerini ifade ettiler. Biz kendi düşüncelerimizi ifade ettik. Ekonomiden söz ettik. Esnafın, çiftçinin, emeklinin, ücretlinin sorunları, bütün bunlar masaya yatırıldı, bir şekliyle görüşüldü, tartışıldı, elbette ki farklı görüşlerimiz var. Ama her görüş bizim için son derece değerlidir."

Haberin Devamı

‘Ziyaretleri sürdüreceğiz’

Pervin Buldan da, "Türkiye'nin yeni bir anlayışa ve yeni bir yönetime ihtiyacı" olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Bu da tabii ki bir erken seçim kararıyla mutlaka Türkiye’nin gündemine gelecektir ve erken seçim kararıyla birlikte de Türkiye yeni bir yönetimi yeni bir anlayışı mutlaka görecektir. Bu konuda biz görüşlerimizi ifade ettik. Diğer partilerle yaptığımız görüşmelerde de ifade etmiştik. TBMM’ye vereceğimiz bir ortak önergeyle bir erken seçim isteme talebini gündeme getirme teklifimizi de sunduk sayın genel başkana. Kendi aralarında istişare edecekler tabii ki milletvekilleriyle birlikte ve bize en kısa zamanda bu konuyla ilgili görüşlerini bildirecekler. Bu ziyaretlerimiz önümüzdeki günlerde mutlaka devam edecektir."

Haberin Devamı

Ortak açıklama sonrası, Kılıçdaroğlu basın mensuplarına "Ortak soru almama kararımız var" duyurusu yaptı.