Siyaset HEDEF 2023

HEDEF 2023

17.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan, Ak Parti seçim beyannamesinin “Türkiye Hazır... Hedef 2023...” adını taşıdığını belirterek, “Bu beyanname seçime kadar ve seçim sonrasındaki 4 yıllık süreci değil, Türkiye’nin 12 yılını planlayan bir beyannamedir” dedi

HEDEF 2023

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin, “Türkiye Hazır, Hedef 2023” adlı 12 yıllık seçim beyannamesini dün bir basın toplantısıyla açıkladı. “İleri demokrasi, büyük ekonomi, güçlü toplum, yaşanabilir çevre ve marka şehirler, lider Türkiye” olmak üzere 5 ana hedef koyulan beyannamenin en önemli ve bir numaralı projesi ise yeni anayasa çalışması oldu. Yargılamanın hızlandırılacağının, yargının medya ve halkla ilişkilerinin güçlendirileceğinin ve avukatlık hizmetlerinin etkinleştirileceğinin belirtildiği beyannamede, hakim-savcı ve yardımcı personel sayısının artırılacağı da ifade edildi. Erdoğan, cuntasız bir Türkiye mücadelesini de kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.

5 ana başlıktan oluşuyor
Erdoğan genel merkezde 1.5 saatlik basın toplantısında, Ak Parti Seçim Beyannamesinin “Türkiye Hazır... Hedef 2023...” adını taşıdığını bildirerek, “Bu beyanname, seçime kadar olan süreci, seçim sonrasındaki 4 yıllık süreci değil, Türkiye’nin 12 yılını şimdiden planlayan bir beyannamedir. Ak Parti’nin seçim beyannamesi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıldönümünü bugünden şekillendiren bir yol haritasıdır” dedi.
Beyannamenin 5 ana başlıktan oluştuğunu belirten Erdoğan, bu başlıkların “ileri demokrasi”, “büyük ekonomi”, “güçlü toplum”, “yaşanabilir çevre ve marka şehirler” ile “lider ülke” olduğunu bildirdi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

Bir numarada Anayasa
“2011 Seçim Beyannamemizin, 2023 yol haritamızın en önemli ve bir numaralı projesi, ‘yeni anayasa projesi’dir. Türkiye’nin yeni bir anayasaya, demokratik, özgürlükçü, katılımcı, günün gereklerine uygun, ihtiyaçları karşılayan bir anayasaya ihtiyaç duyduğu herkesin ortak fikridir. AK Parti olarak, 12 Haziran seçimlerinin hemen ardından, yeni bir anayasa çalışmalarını başlatıyoruz. Türkiye’yi, vesayetten, müdahalelerden arındıracak, ülkenin ufkunu açacak, ekonomiyi, dış politikayı, demokrasi ve özgürlükleri destekleyecek bir anayasayı gündemimize alacağız. Yeni anayasa, demokratik ve katılımcı bir anlayışla hazırlanacak. Yeni anayasa, önümüzdeki seçimde oluşacak yeni Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hazırlanacak. Yeni anayasa, yeterince kısa, öz, açık; insan odaklı ve özgürlükçü olacak.”

Haberin Devamı

İşte Ak Parti beyannamesinden bazı hedefler
Başbakan Erdoğan konuşmasında, beyannamede yer alan hedeflerinden bazılarını şöyle sıraladı:

Siyasi partiler ve seçim yasası

- Siyasi Partiler Yasası yeniden ele alınacak.
- Siyasetin Finansmanı ve Siyasi Etik yasaları yeni Anayasa çerçevesinde şekillendirilecek.
- Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi kararlılıkla sürdürülecek. Aynı şekilde SeçimYasası da.

Kürt meselesi tarihe havale
- Kürt meselesi, kardeşliğimizi pekiştirecek şekilde, tamamen özgürlükler ve demokrasi zemininde çözüme kavuşturulacak. Bunu hiçbir çekinceye fırsat vermeden sürdüreceğiz. Böylece Türkiye’nin ilerlemesi, kalkınması noktasında bir pranga olan bu sorun, artık geri dönmemek üzere tarihe havale edilecektir.
- Özgürlük ve güvenlik arasındaki denge aynı şekilde büyük bir hassasiyetle muhafaza edilecek. Özgürlüğün teminatı güvenliktir. Güvenlik, daha fazla özgürlükle güçlü hale gelirse anlamlı olur.
- Özgürlüklerden asla taviz vermeden, demokrasi ve hukuk çerçevesinin dışına çıkılmadan, terörle, suçla mücadele kararlılıkla devam edecektir.

Güven veren adalet sistemi
Yeni dönemin önemli alanlarından birinin “Adalet Sistemi” olduğunu belirten Erdoğan, güven veren bir adalet sisteminin tesis edilmesi ve üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçilmesinin AK Parti’nin 8,5 yıl boyunca verdiği en kararlı mücadele alanlarından biri olduğunu dile getirdi. Erdoğan yargı ile ilgili de şu vurguları yaptı:
- Yeni dönemde, yargılamalar daha hızlı şekilde sonuçlandırılacak, bununla ilgili altyapı çalışmaları tamamlanacaktır.
- İstinaf Mahkemeleri faaliyete geçirilecek, uzlaşmazlıklar için alternatif çözüm yolları üretilecektir.
- Hâkim, savcı ve yardımcı personel sayısını artırıyoruz. Adli Tıp Kurumunun kapasitesini yükseltiyor, avukatlık hizmetlerini daha da etkinleştiriyoruz.
- Bütün bu reformların neticesinde, millet adına karar veren, vicdanıyla karar veren, birilerinin arka bahçesi olan değil, milletin vicdanını temsil eden bir adalet ve yargı sistemini inşa etmiş olacağız.

Cuntasız, çetesiz mafyasız Türkiye
- AK Parti iktidarları döneminde, çeteler ve mafya en büyük darbeyi almış, ülkenin kaynaklarını ve enerjisini emen çete ve mafya örgütlenmeleri adalete sevk edilmiştir. Çetesiz, mafyasız, cuntasız bir Türkiye için mücadelemizi cesaretle, kararlılıkla sürdüreceğiz.

YÖK yeniden yapılandırılacak
Birkaç yıl içinde 81 ilde okul öncesi eğitimin, zorunlu eğitim kapsamına alınacağını anlatan Erdoğan, “Biz, 2023’ü konuşuyoruz” dedi.
Öğretim üyesi sayısını, kısa ve orta vadede öğretim üyesi başına 20 öğrenci düşecek şekilde 80 bine çıkarılacağını, 2023 yılında ise bu sayının 100 bine yükseleceğini bildiren Erdoğan, “2011 seçimlerinden sonra hazırlanacak yeni anayasa ile birlikte YÖK’ün yapısı da yeniden düzenlenecektir. YÖK; üniversiteler arasında koordinasyonu sağlayan, denetleyen ve belli alanlarda akreditasyon sağlayan bir kurum haline dönüştürülecektir” diye konuştu.
Gelişmiş üniversitelerin yurt dışında kampüs açmalarının teşvik edileceğini, 2023 yılında birçok ülkede Türk üniversitesi kurulmuş olacağını belirten Erdoğan, ayrıca meslek lisesi oranını yüzde 65’e çıkaracakların, düz lise oranını ise 35’e indireceklerini söyledi.

Muhalefete rağmen AB
AK Parti’nin Türkiye’nin Avrupa Birliğine tam üyeliğini stratejik bir hedef olarak gördüğünü belirten Erdoğan, “Bu hedef doğrultusunda attığımız adımlar, Türkiye’nin AB üyelik sürecinde yeni bir dönem başlatmıştır. Bazı Avrupa ülkelerinin haksız ve temelsiz muhalefetine rağmen, AK Parti, AB’ye tam üyelik yolunda gereken adımları atmaya devam edecektir. Kıbrıs Türk halkının güvenlik ve refahının sağlanması için, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her alanda uluslararası saygınlığını ve etkinliğini artırmak için bugüne kadar gösterdiğimiz çabayı bundan sonra da sürdüreceğiz. Türkiye ile Ortadoğu coğrafyası ve insanı arasındaki yapay sınırları ve sahte duvarları ortadan kaldıracağız” dedi.

Bu bir maskeli balodur
Erdoğan, seçim öncesinde, sırf oy alabilmek ve sırf iktidara gelebilmek için, kontrolsüz, sınırsız ve ölçüsüz şekilde vaatlerde bulunan siyasetçilerin, iktidar olduklarında verdikleri tüm vaadleri unuttuklarını ve millete hayal kırıklığı yaşattıklarını ifade etti. Erdoğan, şöyle konuştu:
“İktidara gelebilmek için her yolu mubah görenlere, yalanı, iftirayı, istismarı meşru görenlere, bunun yanında, milletten değil, çetelerden, mafyadan, karanlık güç odaklardan güç devşirmeye çalışanlara milletim bu seçimlerde de eminim ki yüz vermeyecektir. Dışarıda adam bulamayanlar şu anda Silivri’nin içinden aday göstermeye gayret ediyor.
Bu tabi bir şeyi gösteriyor. Siyaset eyvah ne hale geldi? Enteresandır, aday tanıtımında maskeli aday tanıtımı yapıyorlar. Bu da enteresan. Söyleyecektim ağzımdan kaptılar. Bu bir maskeli balodur.
Bu, anamuhalefet partisinin ne hale düştüğünün çok açık delilidir. Ama biz bunlara alıştık. İnanıyorum ki milletim 12 Haziran’da bunların maskelerini indirecektir.”

2023’ün patenti bize ait bir proje
Erdoğan, beyannamenin, seçime kadar olan ve seçim sonrasındaki 4 yıllık süreci değil, Türkiye’nin 12 yılını şimdiden planlayan bir beyanname olduğunu belirterek, “Bu kardeşiniz 2023’ü telafuz edene kadar kimse konuşmuyordu. Bunun patenti bize ait. Şimdi konuşmaya başladılar” dedi.

Patika yol bile yapamadılar
Erdoğan, Yüksek Hızlı Demiryolu Hattı’nı 2023’te 10 bin kilometreye çıkarılacağını belirterek, “Bu anamuhalefet zihniyeti, bırakın demir ağlarla örmeyi, bunlar patika yollar bile yapamadı” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’na ‘savcı’ yanıtı
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisiyle ilgili, bir savcı olduğundan bahsettiğini ifade ederek, “Hiçbir yerde bu ifadeyi kullanmış değilim. Doğru değil, doğru olmayan bir ifade. Benim kullandığım ifade şudur: Ben milletin avukatıyım. Hiçbir zaman o ifadeyi kullanmadım. Tam aksine ana muhalefetin başındakiler veya mensupları bu ifadeleri kullandılar” dedi.

Haberin Devamı

27 Nisan’da açıklayacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunda merakla beklenen ve dün açıklanacağı belirtilen “Çılgın” projesini 27 Nisan 2011’de açıklayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Notlar...
2 yeni seçim şarkısı

- Erdoğan’ın konuşmasına başlamasının ardından salondaki ses düzeninde yaşanan aksaklık dikkati çekti. Erdoğan, konuşması sırasında görevlileri kürsüden uyararak, “Arkadaşlar oynamayın sesle gayet güzel gidiyor, oynamayın” diye uyardı.
- Erdoğan’ın konuşması sırasında yabancı konuklar ve televizyon kanalları için İngilizce ve Arapça simultane tercüme yapıldı.
- Erdoğan’ın salona gelmesinden önce ve konuşmasının ardından yeni seçim sarkılarından iki tanesi çalındı. Şarkılarda, “Bir daha bir daha haydi bir daha, Türkiye için, Türkiye hazır hedef 2023.” ve “İşte şimdi tam vakti Ak Ak Parti, 2023 bizim hedefimiz.” sözleri yer aldı.
- Erdoğan, yeni şarkılara alkışla eşlik ederek, salonda oturan tüm Ak Partili kurmayları sahneye davet etti. Sahnede coşkulu anlar yaşandı.
- Erdoğan, konuşmanın ardından giriş katında hazırlanan salonda kokteyle katılarak, gelen partili kadınlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.