Siyaset 'Hedef yüzde 20’nin üstü'

'Hedef yüzde 20’nin üstü'

17.09.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Doğu Masası, bölgedeki her ile ilişkin rapor hazırlıyor. Genel Merkez’e sunulan raporlarla her ilin fotoğrafı çekiliyor. Raporlarda aşiretlerin eğilimi, etkisi, kanaat önderlerinin ve vatandaşın görüşleri  sıralanıyor.

Hedef yüzde 20’nin üstü

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP’li kaynaklar çalışmayı Milliyet’e şöyle anlattı: “Sorumlu olduğumuz illerde görüşmeleri yaptıktan sonra her birimiz raporlarımızı yazıp Genel Merkez’e sunuyoruz. Raporlamalar kısa, orta ve uzun vadeli birtakım öneriler içeriyor. Genel Başkan’ın önüne o ilin resmi konuyor. Neyi, nasıl yaparsa oyunu artırır stratejisini geliştireceği bütün argümanlar oluşuyor. Doğu Masası’nın çalışmaları Kürt meselesine ya da bölgeye dair politika geliştirme çalışması değil. Hedef CHP’nin bölgedeki oy ortalamasını yüzde 20’nin üstüne çıkartmak.”

Haberin Devamı

Yeni seçenek arayışı

CHP’li kaynak bölgeye ilişkin, “Birinci mesele bölgede ekonomi, işsizlik. İşsizlik meselesine müspet çözüm bekliyorlar. CHP’nin bir üçüncü yol olarak bölgede siyaset yapmasını öneriyorlar. HDP ve AKP arasına sıkışmaktan bölge rahatsız. Yeni bir seçenek arıyor” dedi.

Bölgedeki izlenimlerini aktaran CHP’li bir kaynak, “cumhurbaşkanı adayı” konusunda vatandaşın yaklaşımına ilişkin “Kemal Bey’e olan güven çok yüksek. ‘Erdoğan’ın karşısına çıkarsa biz Kemal Bey’i destekleriz’ mesajı çok yaygın. İktidarla aralarındaki mesafe çok derinleşmiş, kayyumlar yüzünden daha da sertleşmiş. İş yok, aş yok. HDP politikalarından da rahatsızlıkları var. CHP’ye yöneliş çok yüksek” dedi.

Yazarlar