Siyaset Her ODTÜ’lü Yörük Ali Efe’dir

Her ODTÜ’lü Yörük Ali Efe’dir

24.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ODTÜ’lü öğrencilere ve öğretim görevlilerine “Yazıklar olsun onlara” diyen Başbakan Erdoğan’a İzmir’de Kubilay anmasında cevap verdi

Her ODTÜ’lü Yörük Ali Efe’dir

İzmir’in Menemen ilçesinde 82 yıl önce katledilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle anıldı.
CHP lideri Kılıçdaroğlu ve parti yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce vatandaş, Menemen Belediyesi Bandosu eşliğinde, Menemen Tren Garı’ndan başlayan, ’Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü’ne, yakalarına Kubilay’ın resmini takarak katıldı. Yıldıztepe Şehitliği’ne kadar yapılan yürüyüşte, üzerinde “Devrim şehitleri ölümsüzdür” yazılı pankartı açıldı. Törene katılanlar “ODTÜ’ye uzanan eller kırılsın”, “Türkiye laiktir laik kalacak”, “Ne mutlu Türküm diyene” sloganları attı.

Kübilay’ın torunları geldi
Yıldıztepe Anıtı’ndaki törene CHP lideri Kılıçdaroğlu, İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP’liler ve şehit asteğmen Kubilay’ın torunları Vedat Aktuğ, Bircan Aktuğ, Kemal Aktuğ, Ayten Aktuğ ve Mustafa Kubilay ile yüzlerce vatandaş katıldı. İzmir Valilisi Cahit Kıraç’ın törene katılmaması “Vali istifa” sloganı ile protesto edildi. .

Başbakan’a İzmir’den yanıt
Kılıçdaroğlu, Buca ilçesinde 16 bin 500 metrekare genişliğindeki Yörük Ali Efe Rekreasyon Alanı’nın açılış törenine de katıldı. Kılıçdaroğlu törende yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ODTÜ’deki olaylardan sonra oradaki öğrenciler için, “Biz de öğrencilik yaptık ama taşla sopayla öğrencilik yapmadık. Bu hocalar öğrencilerini böyle yetiştiriyorlarsa onlara da yazıklar olsun” sözlerine cevap verdi. Kılıçdaroğlu, “Çağdaşlık üniversite ile olur. Çağdaşlık üniversite gençliğinin konuşmasıyla olur. Onun için söylüyorum. ODTÜ’de okuyan her genç bir Yörük Ali Efe’dir. Herkes bunu çok iyi bilsin” dedi.

Haberin Devamı

Yörük Ali Efe kimdir?
Kurtuluş Savaşı kahramanlarından olan Yörük Ali Efe, (1895- 1951) 16 Haziran 1919’da Aydın’daki Malgaç Baskını’nda işgal kuvvetleriyle savaştı. Ali Efe, Kurtuluş Savaşından sonra altı sene İzmir’de yaşadı. 1951 yılında İzmir’de bir tramvay kazasında bacaklarını kaybetti. Aynı yıl tedavi için gittiği Bursa’da öldü. Yörük Ali Efe’yi TBMM, İstiklal Madalyası ile ödüllendirdi.

Kılıçdaroğlu hamsi yedi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kubilay’ı anma törenin ardından Bostanlı Pazaryeri’nde düzenlenen Hamsi Şöleni’ne katıldı. 10 ton hamsinin kızartıldığı şenlikte, mangal başına geçen Kılıçdaroğlu, hem hamsinin tadına baktı hem de vatandaşlara dağıttı. Kılıçdaroğlu, yanına gelip elini öpmek isteyen yaşlı bir kadına izin vermedi. CHP lideri, kadının elini öptü. Kılıçdaroğlulevrek sarma, hamsi, kara lahana sarması yedi.