Siyaset ‘Her üç kadından biri şiddet görüyor’

‘Her üç kadından biri şiddet görüyor’

27.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Antalya’nın Kemer ilçesindeki bir otelde düzenlenen “Let’s Talk” (Hadi konuşalım) etkinliğinin ödül törenine katıldı.

‘Her üç kadından biri şiddet görüyor’

Kadınların güçlendirilmesi ve kadın sağlığını ilgilendiren tabularla mücadele adına bir araya geldiklerini söyleyen Erdoğan, “Çocuk yaşta evlilikler, kadın sünneti, kadına yönelik şiddet gibi konular insanlığın onurunu zedeleyen mevzulardır” dedi.Erdoğan, şunları kaydetti: “Tüm dünyada yaygın olan kadına yönelik şiddet ise tek kelimeyle insanlığa ihanettir. Ne yazık ki yaşamları boyunca her üç kadından biri fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kalıyor. Biz ülkemizde kadına şiddete sıfır tolerans diyoruz. Aynı şekilde çocuk yaşta evliliği kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değil. Ne yazık ki çocuklar cinsel istismarın nesnesi haline geliyorlar. 15 yaş altı evliliklerde, gebeliğe bağlı nedenlerle anne ölümlerinin 5 kat arttığını biliyoruz. Çocuklarımızın yeri okuldur.”

Haberin Devamı

Türkiye’deki genç nüfusla gurur duyan bir ülke olduklarını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti: “Temel sorun, dünyadaki kaynakların adil kullanılmaması meselesidir. Nüfus ancak üç çocuk ile dengede kalabilir. Çocuk sayısının azalması, aile ilişkilerini de zayıflatıyor. Doğum kontrol yöntemi maskesiyle kitlesel nüfus azaltma politikalarının insanlığın geleceğine verdiği zararla yüzleşmeliyiz.”