Siyaset Hissetmiyor, arzuluyor

Hissetmiyor, arzuluyor

23.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “BDP’de bazı isimlere yönelik tasfiye hissediyorum” sözlerini değerlendiren BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, “Aslında kendisi hissetmiyor, arzuluyor. BDP, sayın Başbakan’ın korkulu rüyası. Brezilya’da da rüyalarına girmiştir. Tarihe not düşüyorum. Parçalanacak olan sistem partileridir” dedi

Hissetmiyor, arzuluyor

Kaplan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in, Kandil’e harekâtla ilgili söylediklerine ise, “Böyle bir Genelkurmay Başkanı’nın, böyle hassas bir görevde bulunması, sorunun çözümüne katkı değil olsa olsa bela olur” sözleri ile değerlendirdi.
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Kaplan, “Şunu açıklıkla söyleyeyim; Sayın Başabakan’ın iktidarının hedefi dağlar değil ovalardır, yasal demokratik alan, STK’lardır, emek örgütleridir.” dedi.

Kışanak: Başka kapıya
ANKA’nın haberine göreyse BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, Erdoğan için, “BDP de Sayın Zana’da Ahmet Türk’de, hepimiz aynı mücadelenin, bu ülkeye özgürlük ve demokrasi getirme mücadelesinin yanındayız. Başbakan’ a buradan ekmek çıkmaz, başka kapıya. Başbakan ancak kendisini düzelterek, kendisine bir zemin açabilir. Hayal görüyor, boş işlerle uğraşıyor” dedi.

Türk’ten Zana’ya eleştiri
Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk de Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana’yı “BDP’yi çözümün önünde engelmiş” gibi göstermekle eleştirdi. Türk, “Bu dönem çözüm, diyalog dönemi, toplumsal uzlaşı dönemi” dedi. Erdoğan’ın “nelerin yapılması gerektiği” konusunda bir projesinin olmadığını iddia eden Türk, şöyle konuştu:
“Sayın Başbakan bazen küfrederek, bazen grup arasında çelişki varmış gibi söylemlerle süreci götürmeye çalışıyor. Biz başından beri söyledik, silahlarla çözüm olmaz.