Siyaset Hocaefendi doğru söylüyor

Hocaefendi doğru söylüyor

06.06.2010 - 00:39 | Son Güncellenme:

Türkçe Olimpiyatları ödül töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gülen’in Mavi Marmara gemisiyle ilgili eleştirisi için “Hocaefendi her zaman olduğu gibi doğruyu söylüyor” dedi

Hocaefendi doğru söylüyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç; Nur cemaati liderlerinden Fethullah Gülen’in Mavi Marmara gemisine baskın konusunda, “Organizatörlerin yardımı ulaştırmaya çalışmadan önce İsrail ile anlaşmaya çalışmaması otoriteye karşı bir başkaldırı göstergesidir ve fayda getirmez” sözlerini değerlendirdi.
Arınç, “Hocaefendi her zaman olduğu gibi doğruyu söylüyor. Her şart altında ve her şeye rağmen müspet hareket etmeliyiz. Ve imkanlarını araştırmalıyız. Bunun için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Zulme uğrayabiliriz ama zalim olmayacağız” dedi.
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu dün, “8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları”nın ödül törenine katıldı. Davutoğlu’na ödül vermek için sahneye çıkan Arınç, ağırlığı Gülen cemaati mensuplarından oluşan salondaki kalabalığa seslendi. Arınç, Gülen hareketinin faaliyetlerinin temelinde “müspet hareket” faktörünün bulunduğunu belirterek, bu anlayışla Gazze’ye yardım götürülmesi konusunda bağlantı kurdu.
Arınç, “Onlar iyilik için gittiler. Müspet hareket için gittiler. Gemide silahları yoktu, bıçakları yoktu. Kimse ile kavga etmeyi düşünmediler ama yolları kesildi, askeri birlikler operasyon yaptı. Şehidimiz var, yaralımız var. Hedefleri insani yardım. Ambargoyu delebilmek ve onlara yardımcı olabilmek. Yapılan zulümdür” diye konuştu. Gülen için Hocaefendi tabirini kullanan ve salonda alkış alan Arınç, şunları söyledi:

Kaybeden zorbalardır
“Kaybeden zorbalardır, cinayeti işleyenlerdir. Bu olay karşısında muhterem Hocaefendi ’nin bir konuşmasının ne anlama geldiğini bana soruyorlar. Hocaefendi her zaman olduğu gibi doğruyu söylüyor. Her şart altında ve her şeye rağmen müspet hareket etmeliyiz. Ve bunun imkanlarını araştırmalıyız. Bunun için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Zulme uğrayabiliriz ama zalim olmayacağız. Hiçbir zaman zulmetmeyeceğiz. Haksızlıklara karşı da sabırla ve metanetle elbette duracağız.
Müspet hareket budur ve bu hareketi takip eden herkes Türkiye’de de, dünyada da kazanmıştır.

Şahin: Saygı duyuyorum
TBMM Başkanı Şahin ise “Gülen’in, ‘izin alınsaydı iyi olurdu’ şeklinde bir ifadesi oldu, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine, “Saygı duyuyorum” demekle yetindi.