Siyaset ‘Hodri meydan karar milletin’

‘Hodri meydan karar milletin’

19.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP MYK, dün Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. 5.5 saat süren toplantının ardından ilk değerlendirme CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’dan geldi.

‘Hodri meydan karar milletin’

Tezcan, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

TELAŞ VE ŞAŞKINLIK: Tek adam koalisyonun sözcüsü Bahçeli erken seçim çağrısı yaptı. Erdoğan’ı merak ediyorduk. Bugün toplandılar, görüştüler. Koalisyonun büyük ortağı Erdoğan çıktı, ‘24 Haziran 2018’de seçim yapacağız’ dedi. Öyle bir telaş ve şaşkınlıkla vermişler ki kararı, o gün üniversite öğrencilerin sınavı var, sınavın gününe denk getirmişler.

SEÇİMDEN KAÇMAYIZ: Biz, erken seçim çağrısıyla ilgili görüşümüzü net açıkladık. Erdoğan, AKP, ne der, hangi planı yaparlar, diye değil. Biz söyledik, hodri meydan. Biz seçime hazırız. Yarın seçim olacak gibi hazırız. Seçimden kaçmayız, kaçmadık.

MİLLET KARAR VERECEK: Doların, avronun ateşini düşüremiyorsunuz. İçeride siyaset krizi var, çözemiyorsunuz. Dışarıda Türkiye’yi rezil ettiniz. Yönetemiyorsunuz. Onun için seçime gitme çağrısı yaptınız, hodri meydan. Millet karar verecek, tek adam rejiminden kurtulmanın yolu sandıktır.

Haberin Devamı

GEÇ KALMADIK: (Seçimler için geç kadığınızı düşünüyor musunuz? sorusu üzerine) Geç kaldığımızı düşünmüyoruz. Önümüzdeki süreçte adaylarla ilgili çok hızlı kararlar alınacaktır, tereddüt yok.