Siyaset Hollywood da zirveye katıldı

Hollywood da zirveye katıldı

24.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zirvenin sunuculuğunu ABD’li oyuncu Forest Whitaker üstlenirken, son James Bond serisinde rol alan ve 2015 yılından bu yana “Birleşmiş Milletler Mayın ve Patlayıcı Tehlikeleriyle Mücadele Küresel Savunucusu” olarak görev yapan Daniel Craig açılışta konuşma yaptı.

Hollywood da  zirveye katıldı

Craig, savaşın tüm gaddarlığıyla etkisini sürdürdüğünü belirtirken, kayıpların çoğunu kadın ve çocukların oluşturduğunu vurguladı. Craig, savaştan kaçanların güvenli alanlarda tutulması gerektiğini ifade ederken, yıkılan şehirlerin çocuklar için yeniden kurulması gerektiğini, okulların, hastanelerin işlevlerini sürdürmesi gerektiğini vurguladı. Zirvede ABD’li aktris ve aktivist Ashley Judd da konuşma yaptı. Judd, savaş bölgelerinde günde 500’den fazla kadının hayatını kaybettiğini vurgularken, yine savaş bölgelerinde annelerin yüzde 60’ının öldüğünü belirtti. Güvenli doğumun önemini
vurgulayan Judd, kadınlara insani yardım, sağlık hizmetleri sağlayan, kadın ve kızların haklarını koruyan “Safe Birth Even Here” isimli bir organizasyon başlattıklarını açıkladı.