Siyaset 'Hristiyan terörist diyemiyorlar'

'Hristiyan terörist diyemiyorlar'

18.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yeni Zelanda’daki terör saldırısının ardından yapılan açıklamalara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm dünya liderleri, İslam’a ve Müslümanlara bir saldırı olarak değerlendiriyor. Ama ‘Bu bir Hrıstiyan teröristtir’ diyemiyorlar. Batı’ya sesleniyorum; niye bunu söyleyemiyorsunuz” diye sordu

Hristiyan terörist diyemiyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu seçimin “bekâ” seçimi olduğunu yineleyerek, “Sizlerden bu maskeli balo, matruşka oyununu, bukalemun siyasetini 31 Mart’ta sona erdirmenizi bekliyorum. İzmir’in iradesini babalarının tapulu malı gibi görerek karanlık pazarlıklarda pey olarak ortaya sürenlere ağızlarının payını sandıkta vereceğinize inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Cumhur İttifakı’nın ilk ortak mitingi İzmir’de gerçekleşti. Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin katıldığı Gündoğdu Meydanı’ndaki mtingde Erdoğan, özetle şunları söyledi:

DİRAYETLİ SİYASETÇİ: Cumhur İttifakı’nda birlikte olduğumuz Sayın Bahçeli’yle huzurlarınızda olduk. Sayın Bahçeli ile ilk ortak mitingimizi buraya çok önem verdiğimiz için İzmir’de yapıyoruz. Türk siyasetinin son yıllardaki en dirayetli siyasetçisi olarak gördüğüm Sayın Bahçeli’yle birlikte ülkemizin önüne kurulan tuzakları birer birer bozarak yolumuza devam ediyoruz.

HANGİ KORKU DOĞRU ÇIKTI: 17 yıldır iktidardayız. Soruyorum size, bunların dile getirdikleri korkulardan hangisi doğru çıktı? Biz insanımızın giyimine mi karıştık, yediğine, içtiğine mi karıştık? İşte şu anda karşımda hanım kardeşlerime bakıyorum, herkes isteği gibi giyiniyor. Yıllardır Atatürk’ü istismar ettiler peki bunların Atatürk’ün Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarma vasiyetine şöyle tırnak ucu kadar bir katkılarının olduğunu gördünüz mü, duydunuz mu?

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYI: Bu aday (Tunç Soyer) CHP’nin adayı değil. Kılıçdaroğlu’nun kendi adayıdır. Her yönüyle örtüşüyor. Yalansa yalan, iftira ise iftira. Adaylık icazetini de İzmir’den değil Kandil’den almıştır. İzmir’e hizmet etmek, yatırım ve proje gibi derdi yok. Öyle bir kalitesi de yok. Buca adayının son anda değiştirmesi sebebi de Kılıçdaroğlu’nun sadece rant anlayışı ile yaklaşıyor olmasıdır. Bunlar İzmir’e ceketimizi assak bile kazanırız diye baktıkları için İzmirlileri umursamıyor. Belediye yönetimi CHP görüntüsünde bölücü örgüte teslim etme amacındalar. Bölücü örgütün eş başkanı bu gerçeği açıkça ifade etti. Bu adam Kürt kardeşlerimi istismar eden sahtekardır... Ey Sezai; Kürdistan’da yaşamak istiyorsan Irak’ın kuzeyinde var, defol git. Bunlar ülkemizi bölmeye çalışıyorlar. Bunlara verilecek cevap; CHP ve ittifaka İzmir’de seçimi kaybettirmektir. ‘İmamoğlu da bilecek ki, 3 milyon Kürt oyu’ diyor. Adama bak ya bunlar proje, partileri proje, kendileri de proje.

Haberin Devamı

MASKELİ BALO: CHP belediye meclis üyelerinde bölücü terör örgütü kontenjanından çok isim var. Maskeli baloya ne gerek var... İzmir ibreyi tersine çevirecek. Sizlerden bu maskeli balo, matruşka oyununu, bukalemun siyasetini 31 Mart’ta sona erdirmenizi bekliyorum... İzmir’in iradesini babalarının tapulu malı gibi görerek karanlık pazarlıklarda pey olarak ortaya sürenlere ağızlarının payını sandıkta vereceğinize inanıyorum.

‘Bay Kemal’in söylediğine bakın’

NE MENEM ADAMSIN: Bay Kemal’in söylediğine bakın; ‘İslam dünyasından kaynaklanan terör’ diyor. Ya sen, ne menem bir adamsın ya. Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede ana muhalefetin başındaki zat olarak bu ifadeyi nasıl kullanırsın. CHP’ye gönül veren kardeşlerim, 31 Mart’ta haddini bildirmeyecek misiniz?.. Avustralyalı senatör bunu kullanıyor sen de aynen Hıristiyan ağzı ile konuşuyorsun. 31 Mart’ta benim milletim. Allah’ın izniyle Kandil’dekilere de HDP’ye de Bay Kemal’e de dersini en güzel şekilde verecektir.

GELECEĞİNİZ VARSA...: Ne diyor, ‘Anadolu yakasında yaşayabilirsiniz, Avrupa’ya geçemezsiniz’ diyor. E ne olacak. Onlar gelecekmiş sürecekmiş. Senin atan bizi süremedi. Bu ülke eski Türkiye değil. Ah, bir gelmeye teşebbüs etseniz. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var.

Haberin Devamı

Bu kişinin saldırısını BM başta olmak üzere tüm dünya liderleri İslam’a ve Müslümanlara bir saldırı olarak değerlendiriyor. ‘Bu bir Hristiyan teröristtir’ diyemiyorlar. Bir Müslüman olsa o zaman ‘İslami terör’ diyorlar. Batı’ya sesleniyorum; niye bunu söyleyemiyorsunuz.”

‘Aldığınız kararın bir kıymeti yok’

Avrupa Parlamentosu, tamamı bölücü terör örgütünün, FETÖ argümanlarından oluşan gerekçelerle ülkemize saldırıyor. Fırsat bulsalar bu ülkeyi terör örgütlerine teslim edecekler. Ey AP; diyorsun ki AB ile müzakereleri durduralım. Tamam, ne kadar güzel, hadi. Senin aldığın kararların kıymeti yok ama AB böyle karar alsa ne kadar güzel, ne kadar hayırlı olur. Biz de bu kararınızı bekliyoruz zaten. Alın kararı, biz hazırız. Alamazlar ama alamazlar. Orada da 31 Mart bekleniyor.

Haberin Devamı

‘Haçlılar gelin de kanınızda boğulun’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeni Zelanda’daki saldırının arka planında “Haçlı zihniyeti” olduğunu savunarak “Avrupa’ya gidersek bizi öldüreceklermiş. Ey Haçlılar, biz buradayız, hadi gelin de görelim. Ey Haçlılar bekliyoruz sizi, gelin de kanınızda boğulun” dedi. AK Parti ile MHP’nin İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yerel seçimlere yönelik ilk ortak mitinginde ilk olarak MHP lideri Bahçeli konuştu. Bahçeli özetle şunları söyledi:

İZMİR ARKA BAHÇE DEĞİL: Cumhur İttifakı, cumhurla Cumhuriyet’i en üst ve müstesna düzeyde kucaklaştıran iradenin simgesidir. Bu muazzam heyecan ve coşku sahibi kardeşlerim sayesinde; İzmir’in dağlarında çiçekler açacak. Bozulmuş düşmanlar sel gibi kaçacak. İzmir’i hiç kimse çantada keklik görmesin. İzmir’i hiç kimse arka bahçesi zannetmesin. 12 Eylül zulmünün mirasçılarına İzmir sırtını dönmeli, daha müreffeh bir geleceğe, daha müşfik bir yönetime, daha iyisini ve daha fazlasını yapacak bir iradeye kucağını açmalıdır.

YENİ ZELANDA SALDIRISI: Yeni Zelanda’da geçtiğimiz cuma günü vuku bulan vahşi katliam, hiçbir Türk ve İslam düşmanında tarihi hezimetlerin unutulmadığını teyit etmiştir. Bu şerefsiz teröristin katliam silahının üzerinde, dikkat buyurunuz, “Türk Yiyici” ifadesi gözlerden kaçmamıştır... Karşımızda bir manyaktan, bir sapıktan, bir teröristten daha ötesi, daha fazlası vardır. Şahsi sosyal medya hesabından 70 sayfalık kirli bir manifesto yayımlayan bu Haçlı kalıntısı Türk milletine tehdit dolu mesajlar yazmıştır... Ey Haçlılar, biz buradayız, hadi gelin de görelim. Ey Haçlılar bekliyoruz sizi, hadi gelin de kanınızda boğulun.

ŞİMDİ ANLAŞILDI MI?: Beka sorununa inanmayan çulsuzlar, beka sorununu görmeyen çapulcular nasılsınız, iyi misiniz? Türk ve İslam düşmanlarının emellerini hala fark edemediniz mi? Hiç kimse beka sorunu yok demesin, Yeni Zelanda’da bir cani tarafından sıkılan kurşunlar hepimize isabet etmiştir. Şimdi anlaşıldı mı beka niye önemli? Şimdi yerine oturdu mu 31 Mart seçimlerinin niçin beka seçimi olduğu?

EL ELE VERİRSEK YENEMEZLER: Çanakkale’de yendiklerimiz, İzmir’e kadar kovaladıklarımız tekrar karşımızdalar. Bu nedenle yegâne güvence Cumhur İttifakı’dır. Bir olursak, Çanakkale’de olduğu gibi, bu milleti geçemezler. El ele verirsek, güç birliği içinde olursak Türkiye’yi yenemezler.

SON SİPER CUMHUR İTTİFAKI: Bugün karşımıza tekrar çıkanlar, dün Çanakkale’den püskürtülenlerdir, İzmir’den denize dökülenlerdir. Dün 57. Alay şehadete hazırdı. Bugün Cumhur İttifakı. Buradan, Türk milleti için hasmane duygular besleyenlere sesleniyorum. Sakın yanlış hesap yapmayın. 104 yıl önce bu hatanın bedelini Çanakkale’de ödediniz. İşbirlikçilerinize bakarak, Türk milletini çaresiz sanmayın. İşte, Cumhur İttifakı, işte Türkiye, işte kahraman İzmir. Zillete düşenler, teröristlerle yol yürüyenler, PKK’ya, FETÖ’ye tutunanlar bilsinler ki; Son siper Cumhur İttifakı’dır. Son kale Türkiye Cumhuriyeti’dir.

Hristiyan terörist diyemiyorlar

120 BİN KİŞİ

Antalya’da İzmir mitingiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Resmi rakamı söylüyorum, 120 bin kişiyle İzmir’de mitingimizi yaptık. Sayın Bahçeli ile birlikte bu kampanyada Cumhur İttifakı olarak iki lider bir arada halkımıza hitap ettik. Muhteşem bir mitingi gerçekleştirdik. Gündoğdu Meydanı’nı dolduran İzmirli kardeşlerimle hasret giderdik. 31 Mart öncesinde bir kez daha sözleştik, ahitleştik” dedi.