Siyaset ‘Hukuk devletine darbe vurmaktır’

‘Hukuk devletine darbe vurmaktır’

29.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhur-başkanı Erdoğan’ın sözlerini “Cumhur-başkanı, hukuk devletine darbe vurmaktan kaçınmamıştır” diye yorumladı.

‘Hukuk  devletine  darbe vurmaktır’

Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Bugünkü zihniyet, aynı zamanda 28 Şubat’ın ürünüdür. Türkiye’yi yöneten zihniyet 28 Şubat’ın bir başka versiyonudur. 28 Şubat’a postmodern adını verenler, aslında bugün neodarbeci zihniyetle karşı karşıya olduğumuzun üstünü örtmek amacıyla bu süreci kullanmaktadır” dedi. Vural, şunları kaydetti:
“Sessiz kalacaksan sessiz kal. ‘Bu karara uymuyorum’ diyerek, hukuk devleti olmadığını itiraf etmiş oluyor. ‘Mahkeme kararında direnebilirdi’ diyerek mahkemelere talimat veriyor. Siz mahkeme kararına uymayacağınızı söylüyorsanız, o zaman kafanızda hukuk devleti diye devlet yoktur, guguk devleti var; hukukun üstünlüğü yok, üstünlerin hukuku vardır. Bu tek adamcı, darbeci zihniyet, bizim demokratik hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ilkesine dayalı devlet anlayışımıza terstir. 28 Şubat’ın tipik örneğidir. Sayın Cumhurbaşkanı hukuka bağlı olmuyorsa o zaman balık baştan kokar. Türkiye’de kaos, anarşi, insanların hukuka kanuna karşı duruşları meşrulaşmış olur. Kurumların kararına uymaz, saygı da duymazsanız, bumerang gibi sizi de vurur.”