Siyaset Hükümete Koşaner kaseti tepkisi

Hükümete Koşaner kaseti tepkisi

25.08.2011 - 13:56 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’e ait olduğu iddia edilen ses kasetiyle ilgili AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin sözlerinin çok ciddi açıklamalar olduğunu belirterek "Burada hükümet zafiyeti vardır. Canikli’nin yaptığı açıklamanın devamı gelmezse, AKP de bu komplonun ortağıdır" diye konuştu.

Hükümete Koşaner kaseti tepkisi

Hamzaçebi TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Libya’ya elden para verildiğine ilişkin açıklamalarının hatırlatılarak, "Bir devletin bir devlete elden para vermesini nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki bir soru üzerine Hamzaçebi, basında bu yönde yer alan haberlerin Dışişleri Bakanı’nca yalanlanmadığını söyledi. Hamzaçebi, "Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun bu açıklaması bir skandaldır. Davutoğlu, bir skandala imza atmıştır. Komşu ülkelerle ‘sıfır’ sorunu hedefleyen bir ülkenin Dışişleri Bakanı bu açıklamasıyla, sıfırcı hocalardan sıfırı hak etmiştir" dedi. Bu şekildeki açıklamaların ciddi devlet yönetimlerinde olmaması gerektiğini belirten Hamzaçebi "O halde örtülü ödenekten yapılan diğer harcamalar da açıklansın" dedi. Libyalı muhaliflere verilen paranın gerekirse Meclis gündemine taşınabileceğini kaydeden Hamzaçebi, gensoru önergesi vermeyi ise düşünmediklerini söyledi.

Haberin Devamı

-"BU AÇIKLAMANIN DEVAMI GELMEZSE AKP DE KOMPLONUN ORTAĞIDIR"-

Hamzaçebi, bir gazetecinin eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’e ait olduğu iddia edilen ses kasetiyle ilgili, AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin sözlerini sorması üzerine şöyle konuştu:

"Burada tartışılması gereken, Koşaner’e ait olup olmadığı değil, bunun yasadışı şekilde nasıl elde edildiğidir. Canikli’nin açıklaması çok ciddidir. Eğer bu doğruysa, bu durum çok vahimdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin istihbarat örgütü, hükümet yok mudur da bunu engelleyemiyor? Yoksa bu yabancı istihbarat örgütüyle bir anlaşma mı var? Bir yabancı istihbarat örgütü Türkiye’de faaliyet gösteriyor ve Genelkurmay Başkanı’nı dinliyor ve biz buna seyirci kalıyorsak, bu olağanüstü bir durumdur. Burada hükümet zafiyeti vardır. Canikli’nin yaptığı açıklamanın devamı gelmezse, AKP de bu komplonun ortağıdır."

Haberin Devamı

Hamzaçebi, söz konusu ses kaydının içeriğini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine ise, "Ben yasa dışı ses kayıtlarının içeriyle ilgili hiçbir yorumda bulunmam. Yasa dışı olması keyfiyeti benim için çok daha önemlidir. Bu tip kayıtların içeriğiyle ilgilenmek o tertibi düzenleyenlerin amaçlarına hizmet etmektir. Kamuoyunun asıl ilgi duyması ve kınaması gereken konu, bu yasadışı ses kaydının yapılmasıdır" dedi.

Hamzaçebi, 30 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Genelkurmay Karargahı’nda tebrikleri kabul edecek olmasına ilişkin bir soruya, "Olabilir, Sayın Cumhurbaşkanı başkomutandır. Genelkurmay Karargahına gidip, tebrikleri kabul etmek istiyorsa gidebilir. Ben bir sakınca görmem" karşılığını verdi. Hamzaçebi, Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden men edilmesine ilişkin bir soru üzerine de "Türkiye Futbol Federasyonu’nun daha kapsamlı bir açıklama yapmasını bekliyoruz" dedi.(