Siyaset Hükümetten CHP Liderine çağrı: Hemen açıkla

Hükümetten CHP Liderine çağrı: Hemen açıkla

11.09.2017 - 18:01 | Son Güncellenme:

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, büyüme rakamlarının yüksek çıkmasının kirli algı operasyonu yapanları yalanladığını söyledi. CHP liderine de çağrı yapan Bozdağ, "Eğer elinde terörü bitirecek formül varsa hemen açıkla" dedi. Bozdağ, Kuzey Irak'taki referandumun iptal edilmesi için de çağrı yaptı.

Hükümetten CHP Liderine çağrı: Hemen açıkla

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantı sonrası Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ açıklama yapıyor. Arakanlı Müslümanlar için yardım kampanyasına dikkat çeken Bozdağ herkesi desteğe çağırdı. Bozdağ şunları söyledi: "Arakan'da çok büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Myanmar hükümetinin emrindeki güvenlik güçleri Arakanlı Müslümanların üzerine güvenlik güçleri gitmiş ve pek çok kadın çocuk masum insanlar hayatını kaybetmiş, binlercesi yaralanmış binlerce insan da yerinden yurdundan edinmiş durumdadır. Ve bu insanlar büyük bir dram yaşarken bütün dünya da maalesef bunu izliyor. Türkiye ise bu insanların yanında olan bir tutum içerisinde olmuştur. Ben bu vesile ile tüm vatandaşlarımızı Arakan'a yardıma çağırıyorum. Ve halkımızın da bu konuda gerekeni yapacağına inanıyorum"

Haberin Devamı

RAKAMLAR ALGI OPERASYONLARINI YALANLADI

Büyüme rakamlarına vurgu yapan Bozdağ, "Hem içerde hem dışarıda Türk ekonomisi hakkında kirli algı operasyonları yapanlar var. Bu açıklanan rakamlar kirli algı operasyonu yapanları da bir nevi yalanlamıştır. Türk ekonomisi dinamik ve güçlü bir yapıya sahiptir"dedi.

CHP LİDERİNE ÇAĞRI: TERÖRÜ BİTİRECEK FORMÜLÜN VARSA HEMEN AÇIKLA

KILIÇDAROĞLU ÖNCE YÜRÜDÜĞÜ KİŞİLERDEN BAŞLASIN

Gazetecilerin solurlarını da yanıtlayan Bozdağ'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Sayın Kılıçdaroğlu eğer terörü 4 yılda bitireceğini söylüyorsa önce teröre destek çıkanlarla hiçbir ortak paydada bir araya gelmem demesi ve onlar mesafe koyması lazım. Önce işe bakmak lazım lafa bakmamak lazım. HDP herkesin bildiği gibi PKK'nın siyasal bir uzantısıdır. Hep birlikte biliyoruz. Yürüyüşte de nasıl bir dayanışma içerisinde olduğunu biliyoruz. Öncelikle aralarına mesafe koyması lazım. Eskiden hendek terörü vardı PKK değişik yerlerde hendekler kazdı barikatlar kurdu Sayın Kılıçdaroğlu da hendeğin ötesindeki arkadaşlar diye hitap etti PKK'lı teröristler için. Kılıçdaroğlu öncelikle bu söylemini değiştirmesi lazım.

Haberin Devamı

ELİNDE FORMÜL VARSA MİLLETİN ÖNÜNE KOYMALI

Tanrıkulu'na dönüp sen bu sözünle kimi kast ediyorsun teröristlerden yana mısın yoksa Türkiye Cumhuriyeti'nden yana mısın diye Kılıçdaroğlu'nun ona sorması lazım. Ayrıca elinde terörü bitirecek bir planı varsa bunu da açıklamasında fayda var. Türkiye'de iş başında olan bir hükümet var terörle mücadelede verilen şehitlerimiz var gazilerimiz var. Eğer terörü bitirecek elinde bir formül varsa ben Sayın Kılıçdaroğlu'nu o formülleri milletin önüne koymaya davet ediyorum.Kavga edeceğini söylüyorsun. Kiminle kavga edeceksin.Sayın Kılıçdaroğlu'nu kavga yapmaya değil halkın gönlüne girecek politikalar geliştirmeye davet ediyorum. Kavga ediyorlar böyle bir şey olabilir mi? AK Parti kavga ederek gelmedi."

SİHA AÇIKLAMASI

SİHA'lar güvernlik güçlerinin teröre karşı kullandığı önemli bir enstürmandır. SİHA'ların terörün belinin kırılmasında büyük rolü var. Şu anda PKK terör örgütü hiçbir dönemde olmadığı kadar kayıp vermişti. Terörün belini kıran önemli bir mücadeler vermişti. Terörün belini kıran önemli adımlar kuran SİHA'ların teöre karşı kullanılmasını eleştiren milletvekili CHP'li vekildir, Sayın Kılıçdaroğlu da gereken sözü söyleyecektir. AK Parti hükümetleri demokrasiye ölümüne sahip çıkan bir hükümettir.

Haberin Devamı

ABD'DE CUMHURBAŞKANLIĞI KORUMALARI VE ZAFER ÇAĞLAYAN HAKKINDA VERİLEN KARARLAR

Türkiye ile İran arasındaki ticaeri ilişkiler hukuka uygun. Ulusal ve uluslararası hukuka aykırı bir işlem yoktur. Türkiye'nin bütün ticari işleri hukuka uygundur, suç olan bir iş yoktur. Sayın bakanımızın işine karıştığı hadise şu. 17-25 Aralık sürecinde FETÖ'bnün yapmak istediğini Amerikan yargısı ile gerçekleştirmeye çalışmaktır. Bildiğiniz gibi sahet belgelerler bir hukuk darbesine teşebbüs edildi. Ve değerlendirrerek takipsizlik kararı verilmiştir. TBMM Komisyonu araştırmış ve Yüce Divana göndermemiştir. Türkiye bunu es geçmemiş hem yargı hem TBMM değerlendirmiştir. Bunun bir kumpas olduğu gün gibi ortadadır. New York Bölge Eyalet Başsavcısının elindeki belgeler FETÖ tarafından kendilerine iletilmiştir. Ben soruyorum FBI yetkilsii bu belgeleri kimden aldı?

Haberin Devamı

Sayın bakan bu dönemde Türkiye'nin çıkarlarını korumulştur. Yasalara uygun bir şekilde görevni yapmıştır. Ortada delil yok, uydurma şeyler var. İddianameyi hazırrlayan savcı bilgisayarda oynarken bazı kısımları unutmuş belli. Zafer Çağlayan parlamentoda görev yapmaktadır diyor Çağlayan görev mi yapıyor? Yok. Washington Savcılığı bir iddianame düzenlemiş 15 korumadan 4'ü orada değil. Muhsi Köse olayın başından sonun kadar Cumhuabşkanımızın yanında. Orada olmayan bir kişiyi olaya dahil ediyorlar. Bu iddianame PKKPYD terör örgütü destekçilerinini verdikleri ifadeler esas alınarak hazırlanan bir iddianame. Korumaların ifadesi yok. Orada bir eylem yapıldığında bunu önlemesi gerekenABD güvenklik görevleridir. Bu yanlı bir iddianamedir. Bu ABD- Türkiye ilişkilerine büyük zarar vermektedir. Türkiye ABD ilişikilerini bozmak isteyenler önemli gayret içindedirler. umuyorum ki ABD korumalar ve diğer konulardaki değerlendirmelerini yapar.

KUZEY IRAK'TAKİ REFERANDUM

"Bu referandumun Barzani'ye bir faydası yoktur, bölgede yaşayan Kürtlere de bir faydası yoktur, bölge ülkelerine de bölge halklarına da bir faydası yoktur. Sayın Barzani'ye benim çağırım, bu referandumu iptal etmeleridir. Bu referandumun kimseye faydası yok. Vakit gelmeden, yeniden gözden geçirip referandum iptal etmelidir."

"Türkiye ile İran arasındaki ticari ilişkilerin hepsi hem ülkemizin ulusal hukukuna hem de uluslararası hukuka uygundur. Ulusal ve uluslararası hukuka ayrı hiçbir ticari işlem yapılmamıştır. Yoktur böyle bir işlem. Konusu suç olan bir işlem yapılması ise asla mümkün değildir. Türkiye'nin bankalarının ve Türkiye'nin yaptığı bütün ticari işlemler uluslararası hukuk çerçevesinde ve bütün denetimler altında yapılmaktadır. Hukuka aykırı bir iş yok, suç olan bir iş de kesinlikle yoktur."