Siyaset ‘Hülagü’den ne farkları var?’

‘Hülagü’den ne farkları var?’

10.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki aylık aradan sonra yapılan ilk AK Parti Grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

‘Hülagü’den ne farkları var’

 

AŞIRI ARTIŞLAR KÜRESEL: Küresel ve bölgesel gelişmeler nedeniyle yaşanan yükselişten enerji ve gıda başta olmak üzere küresel emtia fiyatlarındaki aşırı artışların ülkemize yansımalarından kaynaklanan bir hayat pahalılığı ile karşı karşıyayız.

Haberin Devamı

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimin emtia fiyatlarını aşırı yükseltmesi ülkemizde de enflasyonu olumsuz yönde etkiliyor.

Petrol fiyatlarındaki hızı yükselişin akaryakıt tarifelerinde yol açtığı artışları yakından takip ediyoruz. İnşallah sondaj gemilerimizi 5'e çıkarıyoruz.

550 MİLYAR LİRAYI BULDU: Kur Korumalı Mevduat ve Katılma Hesabı uygulamasına vatandaşımız büyük ilgi gösterdi. Bu hesaplarda biriken miktar yaklaşık 550 milyar lirayı buldu.

NEREDE O ÜLKELER?: Merak ediyorum nerede bu dünyada gücü elinde bulundurduğunu söyleyen ülkeler? Hani geldiler mi? Gerekli desteği verdiler mi? Hayır. Sadece bol bol nasihat çekiyorlar.

Ukrayna'nın sahipsiz bırakılması gibi Rus halkına, Rus edebiyatına, öğrencilerine, sanatçılarına yönelik cadı avını andıran uygulamaları da kabul etmiyoruz. Hale bak, Almanya'da filarmoni orkestrasının şefi, Putin'in arkadaşı diye görevine son veriliyor. Böyle saçmalık olur mu? Dostoyevski'nin eserlerine İtalya'da yasak getiriliyor. Bunun tarihte Bağdat'taki kütüphaneleri yakıp yıkan Hülagü'den ne farkı var? Aynı bunlar. Ne yazık ki bu asrın artık bu zamanında bunları görmek, yaşamak gerçekten biz siyasetçileri kahrediyor. Bu faşist uygulamalar, sapla samanı karıştırarak, kin ve nefret iklimini körükleyerek, yeni mağduriyetler oluşturarak Ukrayna halkının meşru mücadelesine de gölge düşürüyor.

Haberin Devamı

ATEŞKESİ ÜMİT EDİYORUM: Ülkemizin bu meseledeki dengeli yaklaşımının ne kadar kıymetli ve isabetli olduğu gün geçtikçe ortaya çıkıyor. Her ne kadar içimizdeki muhalefet anlamasa da Türkiye’nin her iki tarafla da konuşabilen anahtar ülke konumu dünyada büyük takdir görüyor. İnşallah diplomasi trafiğimizi 2. Antalya Diplomasi Forumu’nda da sürdüreceğiz. Yarın Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanlarının ilk kez bir araya geleceği görüşmenin kalıcı ateşkese kapı aralamasını ümit ediyorum.