Siyaset Hürriyet’e soruşturma

Hürriyet’e soruşturma

28.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Hürriyet gazetesinde cumartesi günü yayımlanan ‘Karargâh Rahatsız’ haberine soruşturma başlattı.

Hürriyet’e soruşturma

İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Hakan Sağlam, Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat imzasıyla yayımlanan “Karargâh Rahatsız” başlıklı haber hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçede haberde “askeri kaynaklar” olarak tanımlanan kişilerin cunta yapılanması üyeleri olduğu iddia edildi. Haberin “16 Nisan’daki halk oylaması öncesinde hem hükümeti hem de referandum sürecini etkilemeye yönelik çok önemli bir muhtıra niteliği taşıdığı” savunulan dilekçede, askeri kaynaklar olarak tanımlanan cunta yapılanması üyelerinin tespit edilerek, “Cebir şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görev yapmasını engellemeye teşebbüs” suçundan cezalandırılmaları istendi.

Savcılıktan açıklama

Sağlam’ın dilekçesini işleme koyan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da yaptığı açıklamada, “Haber içeriğinde bahsedilen karargâhın hükümetin icraatlarını önlemeye yönelik bir cunta yapılanması olabileceği izlenimi edinildiğinden ve bu hususta bir şikayet dilekçesi verilmesi de nazara alınarak konu hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır” denildi.