Siyaset Hüseyin Çelik: Bunun doğru olmamasını temenni ederim

Hüseyin Çelik: Bunun doğru olmamasını temenni ederim

17.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Haber Türk televizyonuna konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, her görüş ayrılığında istifa olmaması gerektiğini ifade ederek, “Hakan Şükür, geri dönülmez bir yola girmişse kendisi için de çok kolay olmamıştır” dedi.

Hüseyin Çelik: Bunun doğru olmamasını temenni ederim


Çelik şunları kaydetti: “Ben kendisini aradım, telefonu şu anda kapalı kendisinden teyit etmiş değilim. Bunun doğru olmamasını temenni ederim. Kendisi edep timsali bir insandır. Böyle bir karar verip Ak Parti’den ayrılsa bile kendisi hakkındaki düşüncelerim değişmeyecektir. Başbakan’ın ‘Talimat üzerine istifa etmiştir yoksa kendi başına alacağı bir karar değil’ sözlerini sarf ettiği iddiası gerçek dışıdır”
* Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da “Kendisini tanıyan biri olarak bu kararına üzüldüm. Çünkü Ak Parti içinde farklı görüşleri ifade etme imkânı var” dedi.
* AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise istifa ile ilgili olarak, “Şaşırdım, üzüldüm. Parti içerisinde birçok kişiye gösterilmeyen hukuk, teveccüh, ilgi kendisine gösterilmiştir. O yüzden şaşırdım” yorumunu yaptı.
* CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise, Şükür’ün partisinden istifası konusunda, “Parti yerine televizyon yorumculuğundan istifa etse daha iyi ederdi” dedi. Geçtiğimiz günlerde Ak Parti’den istifa eden Kütahya Milletvekili İdris Bal da twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hakan Şükür kardeşimin açıklamasını ve istifasını tebrik ediyorum” dedi.