Siyaset Huzur ve güveni sağlayamıyorlar

Huzur ve güveni sağlayamıyorlar

20.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkâri ve Şırnak il merkezlerinin taşınabileceği açıklamalarına tepki gösteren MHP Grup Başkanvekili Vural “Türkiye’nin her yerinde huzur ve güvenliği sağlayamamanın ifadesidir bu” dedi

Huzur ve güveni sağlayamıyorlar

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, altı asker ve polisin şehit olduğunu anımsatarak, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. 22 Temmuz’dan bu yana 103 emniyet personeli, 131 asker ve 5 köy korucusunun şehit olduğunu belirten Vural, “Aziz milletimiz kendisini bölmek, devletimizi yok etmek isteyenlere karşı yürüttüğü mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmedi ve vazgeçmeyecek. Ölmek var, dönmek yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Bre vicdansızlar’

Akademisyenlerin bildirisine imza verenlerin 2010’daki halk oylamasında, “yetmez ama evet” diyenlerin olduğunu iddia eden Vural, “İmza verenlerin bir çoğu açılım ve çözüm adı altında Habur şovuna, çadır mahkemelerine de sahip çıkanlardır. Bazıları Ermeni soykırımının tanınması için yarış başlatanlardır. Devletin terör örgütüne karşı yürüttüğü mücadeleyi akamete uğratmak için sürgün, kıyım, katliam gibi nitelendirmelerle güvenlik güçleri suçlanıyor. Şehit olan güvenlik güçlerimizi suçlayacak noktaya geliyorlar” dedi. Vural, PKK’nın zulmünü görmeyenlerin, PKK’nın güçlenme sürecini, çözüm sürecini destekleyenlerin, bugün güya bir bildiriyle düşünce ve ifade özgürlüğünü kullandıklarını söyledi. Vural, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Demokrasiye darbe vurmak isteyen terör örgütünün siyasi amaçlarını meşrulaştırmak istemektedirler. Hayretle karşılıyorum. Devletin terörle mücadelesini gayrimeşru göstermek ne zamandan beri düşünce ve ifade özgürlüğüdür. Kimi çevrelerden, ana muhalefetten destek veriyorlar. O bildiriye verilen destek, terörle mücadele edenlerin önüne hendek koymak, bomba pimi çekilmesini, suikast silahlarıyla öldürülmesini tetiklemek demektir. Bu bildirinin düşünce, ifade hürriyetiyle zerre kadar alakası yoktur. Nasıl bunları söyleyebiliyorsunuz bre vicdansızlar. Bu mücadele bir demokrasi mücadelesidir.”

‘Buldukları çözüm bu’

Vural, Davutoğlu’nun Hakkâri ve Şırnak il merkezlerinin taşınabileceği açıklamalarını anımsatarak, şöyle devam etti:

“Daha önce, ‘Hakkâri’yi Konya’ya mı taşıyacaksınız’ diye sormuştum. Önce yakın ilçelere taşıyacaklar, zihniyete bakın. Ondan sonra nereye taşıyacaksınız? Türkiye’nin her yerinde huzur ve güvenliği sağlayamamanın ifadesidir bu. PKK’dan insanları, şehirleri kaçırmak... Buldukları çözüm bu. Kendi toprakları içinde iki şehir merkezini güvenlik nedeniyle taşımak bir zafiyet ifadesidir. Orada yaşayan her insanımız devletimizin yaratacağı huzur ve güvenlik ortamında yaşamalı ve yaşatılmalıdır. Kendi toprakları içinde devlet kurumlarını başka noktaya taşımak bir devletin ricatıdır.”

Yazarlar