Siyaset ‘İdari sulh usulü ile yargı sistemini rahatlatacağız’

‘İdari sulh usulü ile yargı sistemini rahatlatacağız’

28.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 24. Dönem Adli Yargı Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni’nde konuştu.

‘İdari sulh usulü ile yargı sistemini rahatlatacağız’

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SOSYAL BARIŞIN LOKOMOTİFİ:  Şu an toplam 21 bin 844 hâkim ve savcı görev yapmaktadır. Bu kura ile sayıyı 22 bin 859’a yükselteceğiz. Adalet, sosyal barışın, refahın, istikrarın, kalkınma ve büyümenin de lokomotifidir. Adaletin sağlanmadığı toplumda siyasi iradenin kalkınmaya yönelik yapacağı hamleler de eksik kalmaya mahkumdur.

MAĞDUR ODAKLI YAKLAŞIM: Adaleti, insan hakları ve demokrasi standartlarını yükseltmek için reform irademizi daima canlı tuttuk. Bu adli yılda mağdur odaklı adalet hizmetlerinde gerek mevzuat gerekse idari faaliyetler açısından çalışmalarımızı en üst seviyeye çıkaracak düzenlemeleri planlıyoruz... Vatandaşlarımızın kamu kurumlarıyla ilişkilerinde öngörülebilirlik ve hukuk güvenliğini artıracak yeni adımlar atacağız. İdari sulh usulü, sistemi rahatlatacak bir yeniliğimiz olacak. Vatandaşımızın kamu ile uyuşmazlıklarında mahkeme mahkeme dolaşmadan, dilekçeler, başvurular, dosyalar arasında vakit kaybetmeden hakkına kavuşmasını istiyoruz. Yakında her ilde sulh komisyonlarını devreye alıyoruz.

Haberin Devamı

HÂKİM VE SAVCI YARDIMCILARI: Bir başka yeniliğimiz de hâkim-savcı yardımcılığı müessesidir. Bu kurumu da yeni adli yılda hizmete sunacağız.