Siyaset IKBY’deki FETÖ okulları kapatılacak

IKBY’deki FETÖ okulları kapatılacak

24.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve IKBY Başkanı Barzani görüşmesinde; terörle mücadelenin yanı sıra IKBY’deki FETÖ iltisaklı okulların kapatılması için gerekli adımların atılması da değerlendirildi

IKBY’deki FETÖ okulları kapatılacak

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, dün Ankara’ya ziyarette bulundu. Barzani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile ayrı ayrı görüştü. Son olarak Aralık 2015’te Türkiye’yi ziyaret eden IKBY Başkanı Barzani, dün Ankara’da temaslarda bulundu. Barzani, Ankara’da ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 1 saat 50 dakika sürdü. Barzani ardından ise Başbakan Yıldırım tarafından kabul edildi. Çankaya Köşkü’ndeki bu görüşme ise 1,5 saat sürdü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanlığı Külliye’sindeki kabul sırasında Barzani, 15 Temmuz’daki darbe girişimiyle ilgili olarak da kendilerinin Türkiye’deki seçilmiş hükümetin yanında yer aldıklarına dikkati çekerek, Türk halkının demokrasiye sahip çıkmasını takdirle karşıladıklarını vurguladı.

Biden’dan bir gün önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve IKBY Başkanı Barzani’nin, bölgesel gelişmeler hakkında görüş teatisinde bulundukları Beştepe’deki kabulde, DAİŞ ve PKK dahil olmak üzere terörle mücadele meselesinin de ele alındığı belirtildi. Irak Kürdistan Bölgesi’nde FETÖ iltisaklı okulların ve kurumların faaliyetlerine son verilmesi yönünde gerekli adımların atılmasının da, Erdoğan ve Barzani’nin görüştükleri konular arasında yer aldığı öğrenildi. Barzani’nin ziyaretinin DAİŞ’in elindeki Musul’a düzenlenmesi planlanan operasyon öncesinde ve Suriye’nin kuzeyinde Cerablus merkezli çatışmaların arttığı bir ortamda gerçekleşmesi dikkati çekti. Barzani’nin, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın ziyaretinden bir gün önce Ankara’ya gelmesi de dikkat çekici bulundu.