Siyaset ‘İktidar partisi kriz fırsatçılığı yapıyor’

‘İktidar partisi kriz fırsatçılığı yapıyor’

12.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’li Özel, Ak Parti’nin darbeyi araç olarak kullanıp kendi sivil darbesini yarattığını iddia etti, “Darbe gecesi de korkulan olmuştu, şimdi de korkulan oluyor” ifadelerini kullandı

‘İktidar partisi kriz fırsatçılığı yapıyor’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iktidar partisinin dört partinin karşı çıktığı darbeyle mücadeleyi kendi tekeline almaya çalıştığını öne sürdü. Özel, 15 Temmuz’un ardından gelinen duruma ilişkin Milliyet’e şunları kaydetti:

Haberin Devamı

KRİZİ FIRSATA ÇEVİREBİLİRDİK: 15 Temmuz’dan önce hep birlikte ‘Türkiye’de darbeler dönemi kapandı’ ifadesine ikna olmuşken, bir darbe girişimi gerçekleşti. Antidemokratik İslamcı faşist bir darbeydi bu. 15 Temmuz ve 16 Temmuz günü tüm partiler birlikte direndi, bu krizi fırsata çevirebilirdik. Türkiye gerçekten darbeleri geride bırakabilirdi. Ama iktidar partisi bu krizden fırsatçılık yapıyor. Darbeyi araçsallaştırarak kendi sivil darbesini yaratıyor.

ELİNİN TERSİYLE İTTİ: Darbeden daha bir hafta geçmeden toplumun talebini AKP elinin tersiyle itti. Teşhisi koymamıza tedavi üretmemize toplum kredi açmıştı. Ama maalesef hükümet işbirliğine kapalıydı. Onlar OHAL’i ilan ederken, siyasi bir nankörlük ve nezaketsizlik yaparak dört partinin karşı çıktığı darbeyle mücadeleyi kendi tekellerine almaya çalıştılar.

Haberin Devamı

BASİT BİR ALGORİTMA: Hükümet kendisine göre akılcı olmayan basit bir algoritma üretti. Bir TL’lik BankAsya hesabını, bir günlük Aktif-Sen üyeliğini, cemaatle yapılmış bir küçük teması memuriyetten men gerekçesi görüyorlar. KESK’li öğretmenlere, sosyal demokratlara, Alevilere vurulan FETÖ’cü damgaları bunun göstergesi. Bırakın kurunun yanında yaşın yanmasını, suyu bile yaktılar. Darbeyle mücadelede ortak aklı değil, bir tek kişinin hırsını dikkate aldılar.

RAHAT UYUYORDUR: Fetullah Gülen Pensilvanya’da 15’i 16’sına ve 16’sını 17’sini bağlayan gece bütün toplum karşımda birleştiği için uyuyamamıştır ama şimdi çok rahat uyuyordur. Öyle şeyler yaptılar ki, hukuku o kadar ayaklar altına aldılar ki, ‘Bu kadar mağdurun yaratıldığı yerde biz kendimizi kamufle ederiz’ diye düşünüyordur. Öyle ya da böyle FETÖ’yü, IŞİD’i başımıza bela eden, PKK terörünü bitme noktasından alıp bugün gelinen noktaya getiren hükümet hala ‘Ben bilirim’ diyor.

KORKULAN OLUYOR: CHP, mağduru dinlemek, darbeyi fırsata çevirmeye çalışanları da topluma teşhir etmek zorundadır. Bir tek adam rejiminin parlamento yerine yasama faaliyeti yapıp, parlamentoyu da kapatıp pilot çalışma yapmak istediğine yönelik kuşkularımız var. Darbe gecesi de korkulan olmuştu, şimdi de korkulan oluyor. Darbelerin panzehrinin demokrasi olduğunu, demokrasiden ne kadar uzaklaşırsanız, darbeciler için verimli alanlar yaratılacağını anlamamız gerekiyor... Darbeyle mücadele edeceksek ve bir daha kimsenin devleti eline geçirmesine izin vermeyeceksek, çağdaş eğitim sisteminden başlamak gerekiyor. Ciddi bir eğitim reformuna ihtiyaç var. Darbenin panzehri çağdaş eğitim sisteminin inşa edilmesidir. Bunun için katkı vermeye hazırız.

Haberin Devamı

O gece ne demişti?

CHP’li Özel, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi, TBMM Genel Kurulu’nda Ak Partili milletvekillerinin de ayakta alkışladığı şu konuşmayı yapmıştı: “CHP olarak 93 yıldır seçimlere girer, çıkarız. Yeneriz, yeniliriz ama asla darbecilere yenilmeyiz, teslim olmayız. Son yapılan seçimlerde halkımız CHP’ye anamuhalefet partisi olma görevini vermiştir. Yapılacak bir demokratik seçimle CHP’ye bir başka görev verene kadar, Türkiye’nin ve bu parlamentonun anamuhalefet partisiyiz, demokrasiye ve parlamentoya sonuna kadar bağlıyız.

Haberin Devamı

Sayın genel başkanımız bu darbe girişimi duyulduğunda havadaydı. Bizlere talimatı Meclis’e ve demokrasiye sahip çıkma yönündedir.”