Siyaset ‘İletişim stratejisi’

‘İletişim stratejisi’

01.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Altılı masa, 3 Temmuz’da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ev sahipliğinde bir kez daha kurulacak. Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı ağırlayacak.

‘İletişim stratejisi’

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Edinilen bilgiye göre altılı masanın gündeminde; parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritası, Kurumsal Reformlar Komisyonu’nun raporu, seçim güvenliği ile ilgili çalışmaların geldiği aşama, anayasal değişiklikler ve yasal değişikliklere ilişkin komisyon raporunun müzakeresi, göç konusunda kurulan istişari komisyonun çalışmalarının değerlendirilmesi başlıkları bulunuyor. “Adalet yoksunluğu” başlığının yanı sıra Anayasal ve Yasal Reformlar Komisyonu’nun güçlendirilmiş parlamenter sisteme uygun kısmi anayasa değişikliği teklif metninin de ele alınması bekleniyor.

Haberin Devamı

‘Vatandaş habersiz’

Altılı masada kurulan komisyonların yaptıkları çalışmaların halka anlatılması ve kamuoyu ile iletişim stratejisi konusunda da özel bir gündem oluşturulması düşünülüyor. Altılı masanın öneminin ve yapılan çalışmaların halka yeterince anlatılamadığını düşünen parti kurmayları, “Çalışmaların detayından vatandaş habersiz, anketlerde bu çıkıyor. Yaptıklarımızı daha iyi anlatmalı” değerlendirmesini yapıyorlar. Bu kapsamda liderlerin değerlendirmelerinin ardından iletişimde daha profesyonel bir yol izlenmesi planlanıyor. Toplantıda liderlerin NATO Zirvesi’nde Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında imzalanan üçlü mutabakat metni ile ABD Başkanı Biden ile yapılan görüşmenin yansımaları, ek bütçe ve ekonomik tablo da liderler tarafından ele alınacak.

Haberin Devamı

Aday gündemde yok

Bu toplantıda da “cumhurbaşkanı adayının kim olacağı” konusu masaya gelmeyecek. Kurmaylar, “Bu toplantıda böyle bir gündem yok. Ama kasımda seçim olabileceğine dair tam bir kanaat oluşursa bir sonraki ay Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde yapılacak toplantıda belki görüşülebilir” değerlendirmesinde bulundu.