Siyaset İlk kadın kaymakam artık İstanbul Vali Yardımcısı

İlk kadın kaymakam artık İstanbul Vali Yardımcısı

15.07.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ve hizmet ya da mazaret gereğince kapsama alınan 427 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Kararname kapsamında Türkiye’nin ilk kadın kaymakamı olarak 1995-97 arasında Çankırı’nın Orta ilçesinde görev yapan, bir dönem Kadının Statüsü Kurucu Genel Müdürlüğü’nü yürüttükten sonra İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği’ne getirilen Özlem Bozkurt Gevrek, İstanbul Vali Yardımcılığı’na atandı.

İlk kadın kaymakam artık İstanbul Vali Yardımcısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan kararnameye göre beş kaymakam ve üç vali yardımcısı merkez teşkilatında değişik görevlere getirildi.

Merkez teşkilatında görev yapan beş mülki idare amirinin ise vali yardımcılığı ve kaymakamlığa atamaları yapıldı. Geçen dönemde yapılan uygulama ile vali yardımcılarının kaymakamlık görevine atanmalarına da devam edildi. Doğu ve Güneydoğu’da tayine tabi olan vali yardımcıları ve kaymakamlardan özellikle kayyumluk görevi icra edenler daha üst görevlerde değerlendirildi. Kararname ile Ordu’da görev yapan Nursel-Necdet Özdemir çifti de Bitlis’e kaydırıldı. Ordu Gürgentepe Kaymakamı Nursel Özdemir Bitlis Vali Yardımcılığı’na, eşi Ordu-Gölköy Kaymakamı Necdet Özdemir ise Bitlis-Mutki Kaymakamlığı’na atandı