12.11.2010 - 03:14 | Son Güncellenme:
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter aracılığıyla “Sonunda ilkokulda başörtüsü de olacak. Döndük yine ilk noktaya,çağdaşlık ödülü alındı kafa yine aynı kafa” dedi. Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabı üzerinden şumesajları aktardı:
“Önce Sayın Cumhurbaşkanı’nın refikaları ’ilkokulda türban olmaz’ dedi. Cumhurbaşkanı da ’Eşim haklı’ dedi. Hepimiz şaşırdık bu ne ’açılım”diye. Sonra durum anlaşıldı; İngiltere Kraliçesi’nden Chatam House tarafından verilen ’Yılın Devlet Adamı’ödülü alınacakmış. Mesaj gerekliydi verildi. Çağdaş görüntü için, ödül alınmalıydı, alındı. Sonra Başbakan dedi ki ’İlkokulda başörtüsü kararı seçimden sonra alınacak’. Yani “Cumhurbaşkanı’nı desteklemiyorum.Cumhurbaşkanı’ndan açıklama bugün geldi, ’Özgürlükler konusunda başbakanla hemfikirim’. Yani diyorlar ki ’O gün orada öyle denmesi gerekiyordu dendi, bizim yolumuz belli, kimse yanlış anlamasın.’ Sonunda ilkokulda başörtüsü de olacak. Döndük yine ilk noktaya çağdaşlık ödülü alındı, kafa yine aynı kafa.”
İşine gelince mini etek
Kılıçdaroğlu, yine twitter üzerinden verdiği diğer bir mesajda, Ak Parti’ye yönelik eleştirilerini sürdürdü. Kılıçdaroğlu, “İşine geldi mi Allah’a sığınacaksın, işine geldi mi Bodrum’da mini etekli kadınları partine kaydedeceksin. Yeter ki çark dönsün düzen sürsün” dedi.