Siyaset İmparator kabul edecek

İmparator kabul edecek

07.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 ülkeyi kapsayan Uzakdoğu gezisinin ilk gününün büyük bölümünü otelde dinlenerek geçirdi. Öğleden sonra Tokyo’ya inen Erdoğan ve beraberindeki işadamı heyeti, resmi temaslara bugün başlıyor.

İmparator kabul  edecek


Erdoğan, bugün Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile bir araya gelecek. Görüşmede, ikili ilişkilerin tüm yönleriyle ele alınması, her iki ülkeyi ilgilendiren güncel bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor. Tokyo’da, bugün Nikkei gazetesinin ev sahipliğinde düzenlenecek konferansta da bir konuşma yapacak olan Erdoğan, daha sonra Türk-Japon Üst Düzey Yöneticiler Forumu’na katılacak. Japonya’da TÜRKSAT 4A Uydusu’nun yapıldığı merkezi de ziyaret edecek olan Erdoğan, Tokyo’da, Japonya İmparatoru Akihito tarafından da kabul edilecek.
Japonya’dan sonra Singapur’a geçecek olan Erdoğan, 9 Ocak Perşembe günü Singapur Cumhurbaşkanı Tony Tan Keng Yam ve Singapurlu mevkidaşı Lee Hsien Loong ile bir araya gelecek. Erdoğan’ın, Singapur’da ayrıca dünyanın ikinci büyük konteyner limanı olan Singapur Limanı’nda da incelemelerde bulunması planlanıyor.

Son durak Malezya
Erdoğan, Uzakdoğu ziyaret turunun son ayağında Malezya’yı ziyaret edecek. 10 Ocak Cuma günü mevkidaşı Necip Tun Abdürrezzak’la bir araya gelecek olan Erdoğan, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmelerin de ele alınacağı görüşme gerçekleştirecek. Malezya Kralı Tuanku Abdülhalim Muazzam Şah tarafından da kabul edilmesi öngörülen Erdoğan, Türkiye-Malezya İş Forumu’na katılacak ve ardından Araştırma ve Dönüşüm Vakfı ile Rezzak Yönetim Okulu tarafından düzenlenecek konferansta bir konuşma yapacak.
Erdoğan’ın gezisine eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile bazı bürokratlar, işadamları ve gazeteciler de katılıyor.