Siyaset ‘İmzasız ihbarlara itibar edilmeyecek’

‘İmzasız ihbarlara itibar edilmeyecek’

24.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İmzasız ihbarların bürokrasinin en büyük hastalığı olduğunu söyleyen Başbakan, birbirini çekemeyenlerin, birbirinin yerinde gözü olanların maalesef kimliğini gizleyerek, arkadaşlarını ihbar ettiğini vurguladı

‘İmzasız ihbarlara itibar edilmeyecek’

Başbakan Binali Yıldırım, imzasız ihbarlara ilişkin olarak, “Biz bu yönde ismini yazmayan, kimliğini yazmayan, adresi, yeri yurdu belli olmayan ihbarların dikkate alınmaması için bir genelge yapacağız” dedi.

Cuma namazını Yıldız semtindeki Hüdaverdi Camii’nde kılan Yıldırım. cami çıkışında Mehmet Moran isimli vatandaşın evde çay davetini kırmadı. Moran’ın Sancak mahallesindeki evinde yaklaşık bir saat kalan Yıldırım, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Mini kabine revizyonundan bahsediliyor. Öyle bir planınız var mı” sorusuna Yıldırım, “Öyle bir şey yok, nereden çıkardınız? İşler yolunda” yanıtını verdi.

Genelge geliyor

Yıldırım imzasız ihbarların işleme konulmamasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

“İmzasız ihbarlar bürokrasinin en büyük hastalığıdır. Birbirini çekemeyenler, birbiriyle hesabı olanlar, birbirinin yerinde gözü olanlar maalesef kimliğini gizleyerek, arkadaşlarını ihbar ediyor ve mağduriyetler oluşuyor. Biz bu yönde ismini yazmayan, kimliğini yazmayan, adresi yeri yurdu belli olmayan ihbarların dikkate alınmaması için bir genelge yapacağız. FETÖ belası da bizim başımıza biraz böyle geldi. Onun için gereksiz mağduriyetlerin önlenmesi için mutlaka ciddi belgeyi, bilgiye dayalı olan her türlü bildirimi ihbarı değerlendiririz. Kimliği, adresi belirsiz ihbarları dikkat almak hem muhatabına zarar veriyor, hem de bürokrasinin genel verimliliğine de olumsuz etki yapar.”

Haberin Devamı

‘Güçleri yetmeyecek’

Çankaya’daki Sancak Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Başbakan Yıldırım, burada öğrencilerin öz çekim isteklerini kırmayarak, yeni öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Yıldırım, okul bahçesindeki öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “15 Temmuz, Türkiye’de, sizlerin geleceğini karartmaya çalışanlara karşı 79 milyon vatandaşımızın genciyle, yaşlısıyla el ele, kol kola tanklara, toplara karşı göğsünü siper ederek cumhuriyetimizi, istikbalimizi, demokrasimizi kurtardığı günün adıdır” diye konuştu. Yıldırım, “Hiç kimse, bir daha bu yüce milletin, ulvi değerleri üzerinde proje yapamaz, tezgah kuramaz. Ne FETÖ, ne bölücü örgüt, ülkemizi bölmeye, insanlarımızı birbirine düşürmeye asla gücü yetmeyecektir” dedi.

Yazarlar