Siyaset 'İnanç masası kuracağız'

'İnanç masası kuracağız'

23.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye Hahambaşı İsak Haleva’yı ziyaret eden İmamoğlu, dinler arası hoşgörünün önemine değinerek, göreve gelir gelmez belediyede farklı inanç gruplarını bir araya getirecek ‘bir İnanç Masası’ kuracaklarını söyledi...

İnanç masası kuracağız

31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını sürdüren CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu, dün Beyoğlu’nda Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) üyelerini ve Türkiye Hahambaşı İsak Haleva’yı ziyaret etti. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve üyeler tarafından karşılanan İmamoğlu, görüşmeye ilişkin, “İstanbul’un geleceğini konuştuk. Önerilerini aldık. İş dünyası ekonomiyi en derinden hisseden kesim. İşsizlik konusunda tedbirleri olan çok değerli kurumlar. Herkese fikrimizi ulaştırmak toplumun farklı kesimlerine yapacaklarımız anlatmak bizim vazifemiz. 1 Nisan’da göreve başlamaya en yakın kişinin yönetim anlayışını insanlar daha geniş çapta merak ediyor” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

‘Farklı inançlar buluşacak’

İmamoğlu topantının ardından Türkiye Hahambaşı İsak Haleva’yı ziyaret etti. Görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen ikili, dinler arası hoşgörü mesajı verdi. İmamoğlu, “İstanbul’un çeşitliliği ve zenginliğini çok önemsiyorum. Her vatandaşının, her grubun çok mutlu olacağı bir kent vaat ediyoruz. Bu vaadimiz kapsamında en değerli işbirliğini yapacağım sakinlerimizin başında da Musevi vatandaşlarımız var. Zira bu kentin çok eski sakinleri onlar. Bu şehrin gelişim sürecinin her daim içindeler. Özellikle kültür sanat ve ticaret hayatında çok değerli katkıları var” dedi. Göreve gelir gelmez belediye bünyesinde İnanç Masası’nı hayata geçireceğini kaydeden İmamoğlu, “Farklı inanç gruplarının bu masa sayesinde bir arada olacak, Bu kentin maneviyatı için neler yapılması gerektiği ve nerede eksikliklerin olduğu konusunda bu masaya önemli bir misyon yüklediğimizi belirttik” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İnşallah başarırsınız’

İmamoğlu’nun ardından konuşan Hahambaşı İsak Haleva ise, ziyaretten memnuniyetlerini dile getirerek, “Her şeyden önce buraya teşrif ettiğiniz için minnettarız. Sizlere söyleyeceğim; birlik ve sevgi. İki sevgi vardır; biri Tanrı sevgisi biri de kul sevgisi. Bu iki sevgiyi bütünleştirirsek, çok güzel İstanbul ve Türkiye olur. İnşallah başarırsınız” dedi.

Ziyaretlerinin ardından Üsküdar’a geçen İmamoğlu, cuma namazını Büyük Çamlıca Camii’nde kıldı.

İnanç masası kuracağız

Çamlıca Camii’ni ziyaret etti

İmamoğlu, cuma namazını Büyük Çamlıca Camii’nde kıldı. İmamoğlu, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla fotoğraf çekildi. Öte yandan bir grup vatandaş İmamoğlu’na ‘Kahrolsun PKK, Katil Apo’ sözleriyle tepki gösterdi. ‘Utanmazın biri camiye gelmiş’ diyerek İmamoğlu’na doğru koşan bir vatandaşı sivil polisler engelledi.