Siyaset ‘İnce dünyada ses getirecek’

‘İnce dünyada ses getirecek’

29.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün NTV’de katıldığı programda gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, özetle şunları kaydetti:

‘İnce dünyada ses getirecek’

CUMHURBAŞKANLIĞI’NI ALACAĞIZ: Cumhurbaşkanlığı’nı alacağız, parlamentoda da çoğunluğu sağlayacağız. Millet İttifakı demokrasi tarihimizde atılmış en önemli ittifaklardan birisidir. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz. Biz ayrıca bütün etkenlerden arınmış, herkesin bağımsız iradesiyle bir araya geldiği bir sivil anayasa yapacağız.

Haberin Devamı

ORTAK KARAR VERİLECEKTİR: (İkinci turda diğer muhalefet adaylarıyla miting olur mu?) Aslolan şu; mitinge gelmeyen fakat gönlü bizde olan insanın yanına gitmek. Bize mesafeli olan insanı kazanmak. Ülkenin çıkarı için ne gerekiyorsa ortak karar verilecektir.

GENÇ, DİNAMİK, ENERJİK: (Muharrem İnce CHP’den daha yüksek oy alırsa genel başkanlık tartışılır mı?) Yorumlar yapılabilir. O tartışmaları bugünden başlatmak isteyen belli çevreler var. Muharrem Bey sadece CHP’lilerin oyunu alıyor diye beklenti içine girersek seçilemeyeceği belli o zaman. Olur mu öyle şey? Her kesimden oy alacak. Biz onu Cumhurbaşkanı yapacağız. Genç, dinamik, enerjik, hitabeti iyi daha ne istiyoruz biz? Böyle bir Cumhurbaşkanı’nı Türkiye seçecektir. Bu Cumhurbaşkanı demokrasi konusunda attığı adımlarla bütün dünyada ses getirecektir, yankı uyandıracaktır. Bir şoförün oğlu gelmeli, Cumhurbaşkanı olmalı bu ülkede.

Haberin Devamı

TEFECİLER KAZANDI: Son 16 yılda Londra’daki bir grup dolar lobisine 151 milyar 35 milyon faiz ödendi. Dışarıdan dolarla borçlandılar faiz ödüyorlar. Desinler bakalım ödemedik. Erdoğan ben faize karşıyım diyor. Her şeyi dolara endekslemişsiniz ve borç almadan ülkeyi yönetemiyorsunuz. Şimdi o tefeciler diyor ki ‘faizi yükselteceksin sonra sana borç vereceğim’. Kim kazandı? Tefeciler kazandı. Efendim ‘Herkes elindeki doları bozdursun.’ Vatandaşta dolar mı kaldı Allah aşkına. Bozduracaksan Man Adası’ndan gelen 18 milyon doları bozdur makbuzunu da göster bu millete.

‘Sorun TL’nin değer kaybetmesi’

Kılıçdaroğlu, döviz kurundaki hareketliliğe ilişkin şunları kaydetti: “Dolar yerinde duruyor, değer kaybeden Türk Lirası. Sorun TL’nin değer kaybetmesinden kaynaklanıyor. Sorunu topluma yanlış yansıtıyorlar. Spekülasyon diyorlar. Dolarda spekülasyon yapmak suçtur? Suçluyu bulmak hükümetin görevidir, esnafın değil. Efendim ‘dış güçler bunu yapıyorlar’ yakala dış gücü elinden tutan mı var? Hayatımızın her alanı dolara endekslendi. Köprü geçişi dolarla, yapılacak zamlar dolarla, araba alırsınız dolarla, ihale yaparsınız dolarla... Vatandaşa ne veriyorsunuz TL.

400 LİRAYLA GEÇİNİN BAKALIM: 1 milyon 644 bin emekli 1500 liranın altında aylık alıyor. Kimisi 400 kimisi 300 kimisi 100 lira. Ayda 400 lirayla buyurun geçinin bakalım. Biz 1500 liranın altında emekliye para vermek yok diyoruz. Bütün KOBİ’lerde ödediği vergi ve sigorta primi kadar bir yıl süreyle 0 faizli kredi vereceğiz. Böylece üretimi istihdamı artıracağız. Türkiye beton ekonomisinden çıkıp üretim ekonomisine geçmek zorundadır.

İNŞA ETMEK İSTİYORUZ: (Erdoğan’ın ‘yıkım ittifakı’ eleştirisi) Sorduğumuz soru; bu köprüyü kaça yaptınız? Bu soruyu sorduğum zaman yıkım ittifakının parçası mı oluyorum? Rahatsız oluyorlar çünkü o köprülerin maliyeti gerçek maliyet değil. Biz aslında dürüstlüğü inşa etmek istiyoruz.

Haberin Devamı

KAPI GİBİ DİL VAR: (İnce’nin ‘Erdoğan Ak Parti kurulmadan Pensilvanya’ya gitti’ iddiası) Bende bir bilgi yok. İnce’nin söylediği bir şey varsa doğrudur. Erdoğan niye sert yanıt veriyor? Yedikleri içtikleri aynı değil miydi? Merkez Bankası para bastı, Gülen’in parasını bastılar bunlar. Ne laf ediyorsun önce yaptıkların hesabını vereceksin sen. Kapı gibi dil var konuşuyor. Gidip Gülen ile fotoğraf çekilen milletvekillerinin 5’ini yeniden aday gösterdiler. CHP’den böyle bir fotoğraf olsaydı yer gök inlerdi.