Siyaset İnce ilk kez ‘mola’ verdi

İnce ilk kez ‘mola’ verdi

15.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Muharrem İnce, adaylığının açıklandığı 4 Mayıs’tan bu yana yürüttüğü yoğun kampanya sürecinde ilk kez “mola” verdi. İnce “aile geleneği” olarak nitelendirdiği arife gününü Yalova’daki köyünde ailesiyle birlikte geçirdi, bahçesiyle ilgilendi...

İnce ilk kez ‘mola’ verdi

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, adaylığının açıklandığı 4 Mayıs’tan bu yana yürüttüğü yoğun kampanya sürecinde ilk kez “mola” verdi. İnce “aile geleneği” olarak nitelendirdiği arife gününü Yalova’daki köyünde ailesiyle birlikte geçirdi.

Haberin Devamı

4 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenen törende cumhurbaşkanı adaylığının açıklanmasının ardından yoğun bir programa başlayan İnce, diğer cumhurbaşkanı adaylarıyla kıyaslandığında kampanya sürecinde en fazla miting gerçekleştiren isim oldu. İnce, toplam 56 ilde 89 miting düzenledi. İnce’nin 24 Haziran seçimlerine kadar 106 miting yapmasının planlandığı bildirildi.

Akşam miting yapacak

İnce, yoğun kampanya sürecinde ilk kez dün “mola” verdi. Giresun mitinginin ardından önceki gece memleketi Yalova’nın Elmalık köyüne geçen İnce, arife gününü burada geçirdi. Alınan bilgilere göre İnce, bir “aile geleneği” olarak nitelendirdiği arife gününde ailesiyle birlikte olmak için kampanya programının düzenlenmesini özellikle talep etti. Böylece aile geleneğini bozmayan İnce, köyündeki evinin bahçesinde dinlenirken, annesi, eşi, oğlu, kardeşleri ve yakın akrabalarıyla vakit geçirdi. İnce, dün akşam köyünde düzenlenen iftar programına da katıldı.

Haberin Devamı

İnce, bugün erken saatlerde babasının mezarını ziyaret edecek, akşam 18.00’de Yalova mitinginde konuşacak.

Evden dışarı çıkmayan Muharrem İnce, bir ara gazetecilere el salladı, “Biraz dinlenmem lazım. Bugün istirahatteyim arkadaşlar, kusura bakmayın. Akşam köydeki iftara katılacağım. Yarın sabah ise bayram namazını kılıp ailemle bayramlaşacağım” dedi.

İnce ilk kez ‘mola’ verdi

Einstein’lı paylaşım

Muharrem İnce dün Twitter hesabından Einstein ile bir araya getirilen fotoğrafını paylaştı. “Sadece fiziğimizle gündeme gelmek istemiyoruz” notuyla paylaşılan mesaj kısa sürede binlerce kullanıcı tarafından beğenildi.

Erdoğan’a yanıt: OHAL’i şimdi kaldır, elinden tutan mı var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün katıldığı televizyon programında, “24 Haziran’dan sonra bu göreve devamım halinde ilk işimiz inşallah OHAL’i kaldırmak olacaktır” açıklamasında bulunmuştu. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Erdoğan’ın bu açıklamasına twitter üzerinden yanıt verdi. İnce, “Anketler moralini bozdu, televizyonda benim vaatlerimi açıklamaya başladı. Seçimden sonra OHAL’i kaldıracakmış. Şimdi kaldır elini tutan mı var? OHAL koşullarında seçim yapan ülke olmaktan kurtulalım. Seçimden sonra göreve başladığımda OHAL’i hemen kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Kibirli dil bitecek’

İnce, Erdoğan’ın Rize mitingi sırasında, atama isteyen bir öğretmene yönelik, “Onları size Kılıçdaroğlu yapar. Çünkü Kılıçdaroğlu ne kadar varsa alırım diyor” sözlerinin yer aldığı videoyu paylaşarak, “Öğretmenleri işsiz, öğrencileri öğretmensiz bırakan, öğretmeleri ücretli, sözleşmeli öğretmenliğe mahkum eden, öğretmenlere ya işiniz ya eşiniz diyen bu sisteme de, bu kibirli dile de son vereceğiz” dedi. ANKARA Milliyet