Siyaset 'İnce’yi açıkladık ezberlerini bozduk'

'İnce’yi açıkladık ezberlerini bozduk'

09.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Muharrem İnce’nin adaylığıyla ezber bozduklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Beyefendi’de şafak attı; ‘Nasıl olur?’ Olur efendim, senden çok çok daha iyi olur. İnce huzur istiyor, kavga istemiyor” dedi.

İnce’yi açıkladık ezberlerini bozduk

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa’da yayımlanan Kuran-ı Kerim’den bazı ayetlerin çıkarılmasına yönelik bildiriye sert tepki gösterdi. Muharrem İnce’nin adaylığıyla ezber bozduklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Beyefendide şafak attı; ‘Nasıl olur?’ Olur efendim, senden çok çok daha iyi olur” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında şunları kaydetti:

ÇAĞ DIŞI KALAN SİZSİNİZ: Fransa’da aralarında geçmişte devlet yöneticisi olanlar da dahil bir grup sanatçı Kuran-ı Kerim’den bazı ayetlerin çıkarılması gerektiğini söylüyor. Neymiş? Çağ dışı kalmış o ayetler. Buradan açık ve net söylüyorum; Çağ dışı kalan Kuran-ı Kerim değil çağdışı kalan sizlersiniz. Sizin bu tavrınız; El Kaide, El Nusra, IŞİD düşüncesidir. Onlara destek veriyorsunuz. Bir tavsiyem var, sevgili Peygamberimizin Veda Hutbesi’ni okuyunuz. Tarihte ilk insan hakları beyannamasi Veda Hutbesi’dir.


BEYEFENDİ’DE ŞAFAK ATTI: Geçen cuma ezberleri yine bozduk. CHP olarak Cumhurbaşkanı adayımız olarak Sayın İnce’yi açıkladık. Beklemiyorlardı, çünkü kendileri gibi sanıyorlar CHP’yi de. Efendim ‘orada yarış oldu biri diğerini mahvedecek’. Neden edelim, yıllardır beraberiz. Aynı kavgayı veriyoruz, aynı yolda yürüyoruz. Adayımız, demokrasiye bağlıdır, insan haklarını bilir. Sen-ben ayırımı yapmaz. Rozetini çıkardı ve bana emanet etti. Ben de cebimdeki Türk Bayrağı rozetini çıkarıp göğsüne taktım. Vay efendim nasıl yaparlar. İnce’yi Cumhurbaşkanı adayı seçtik, Beyefendi’de şafak attı; ‘Nasıl olur?’ Olur, senden çok çok daha iyi olur.

Haberin Devamı

ÜLKENİN YARINI MÜNAFIK İLAN EDİYOR: ‘Bana oy veren makbul, vermeyen hain veya münafık’. Söylediğin lafa bak Allah aşkına. Ve bu adam Cumhurbaşkanı koltuğunda oturuyor. Ülkenin nüfusunun yarısını vatan haini yarısını münafık ilan ediyor. Bu kişiden Cumhurbaşkanı olmaz. Ne istiyor Muharrem İnce. Huzur istiyor. Kavga istemiyor. Bir öğretmen. İnce öğretmenlerin çilesini en iyi bilendir. İnce’ye sahip çıkmak, İnce’yi Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtmak zorundasınız.

HALKIN EVLADI: İnce bir halk adamıdır. Vekil seçilmeden önce tanırım. Arkadaşlığımız siyaset öncesidir. Vekil olduktan sonra köyüne, köylüsüne ihanet etmedi. Birilerinin yaptığı gibi ‘Yırtık ayakkabıyla siyasete girdim sarayda oturuyorum, 3 bin kişi beni koruyor.’ Kendi halkından korkan, milletinden korkan Cumhurbaşkanı. Kahveye gidemiyor, Meclis’e geliyor vekillerden korkuyor. Milletinden korkan cumhurbaşkanı mı olur? İnce sarayların evladı değil milletin, bu halkın evladıdır.

Haberin Devamı

Değişim için 8 neden

Size 8 madde halinde beka sorununu yaratan nedenleri anlatacağım. Bu maddeleri herkese anlatacaksınız. Birincisi, devlette liyakat sistemi yok edildi. Dış güçler mi dedi? Hayır. Kendi iradeleriyle yok ettiler. Liyakatı bitirdiler sadakat dediler. İkinci neden, devlet yönetimi keyfileşti ve kişiselleştirildi. Üçüncü neden, Saray’ın tek belirleyici olması bürokrasinin çalışma düzenini alt üst etti. Dördüncü neden, Saray’ın aşırı yetkilendirilmesi sorunları çözmüyor, sorunlara kaynaklık yapıyor. Beşinci neden; dış politikada yurtta sulh cihanda sulh diye kuralımız vardı. Ama bugün Türkiye Ortadoğu’nun şamar oğlanına döndü. Kabile reisleri bile Türkiye’ye kafa tutmaya başladı. Altıncı neden ihbar mekanizması. İhbarcılıkla devlet yönetilir mi? Herkes birbirinden korkuyor. Yedinci unsur; devleti çürüten yolsuzluklardır. Sekizinci unsur, medyanın kontrol altına alınması.

Haberin Devamı

‘Aslında beni dinliyor’

Kimse duymasın bir şey söyleyeyim. Erdoğan beni aslında dinliyor ve şunu çok iyi biliyor. Ona yalan söylemeyen tek kişi benim. ‘Ahdim olsun’ diye başlayan cümlelerle bir konuşma yaptı. Diyor ki ‘Enerjide bağımlılığı azaltacağız’. Sevgili kardeşim. Tam tersi, artacak. Diyor ki ‘İstihdam artışı sağlanacak, fabrikaların önü açılacak’. Şeker fabrikalarını sanki ben sattım.

KAFANA TAŞ MI DÜŞTÜ: ‘Herkesin mal güvenliği hukuk devletinin güvencesinde olacak’. Ben demiyor muydum bu ülkede hiç kimsenin can ve mal güvenliği yok... Galiba başına taş düşmüş ‘faizler düşecek’ demiş. Ama düşüremedin. Merkez Bankası 75 baz puan faizleri artırdı. ‘Enflasyon düşecek’. Enflasyon yükseldi. Ve ‘cari açık düşecek’ demiş. Düne kadar, ‘cari açık bizi ürkütmüyor’ diyordu. Ne oldu kafana taş mı düştü ürkütmeye başladı. Daha önemli bir açıklaması var manifestosu. ‘Dar gelirlilerin hayat standartları artacak’ demiş. Çok şükür. Demek ki saraydan fark etmiş bunu. Emin olun saraydan fark etmiyor, Kılıçdaroğlu’nu dinlediği için fark ediyor.