Siyaset İnce'den Erdoğan'a tepki: Gariban kalan cumhurbaşkanı lazım

İnce'den Erdoğan'a tepki: Gariban kalan cumhurbaşkanı lazım

10.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan ile aynı dönemde Meclis’e girdiklerini belirten İnce “Ben gariban oluyorum da sen nasıl zengin oldun o maaşla? Yalovalı Kamyoncu Şerif’in oğlu olarak size sözüm bir tane. Siz zenginleşmeden zenginleşmeyeceğim. Beraber huzur içinde yaşayacağız” dedi...

İnceden Erdoğana tepki: Gariban kalan cumhurbaşkanı  lazım

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün Edirne’de düzenlenen mitinge isimleri aday olarak anılan CHP Milletvekili İlhan Kesici, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Eski Bakan Abdüllatif Şener’le birlikte katıldı.

Haberin Devamı

İnce, üç isimle birlikte sahneye çıkarak mitinge katılanları selamladı. İnce sözlerine “Soruyor Erdoğan, CHP’nin diyor genel başkan adayı kim? Diyor ki, ekonomi biliyor. İlhan Abi de burada, kocaman bir alkış alabilir miyiz? Ekonomi biliyor mu, biliyor. Başarı hikâyesi diyordu. Yılmaz Büyükerşen başlı başına bir başarı hikâyesi. O da burada mı, burada. Tarafsız olacaktı, namuslu olacaktı. Abdüllatif Şener burada mı o da burada!” diyerek başladı. İnce daha sonra kendisini işaret ederek, “Bir de tuttuğunu koparan bir halk adamı olacaktı, o da burada” ifadelerini kullandı.

Demirtaş teşekkür etti

HDP nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, İnce’nin ziyaretinin ardından avukatları aracılığıyla yazılı bir açıklama yaptı. İnce’ye ziyaretinden dolayı teşekkür eden Demirtaş, “Ülkemizde uzun süredir, her alanda yaşanan adaletsizlikler seçim sürecinde de devam ediyor. İnce’nin bu ziyaretini hem bu adaletsizliklere benim şahsımda dikkat çekilmesi hem de siyasi nezaket açısından önemli
ve anlamlı buluyorum” dedi.

‘Başarılar dileyeceğim’

İnce, dün 21.00’de Ak Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşeceğini de ilk kez mitingde açıkladı. İnce, “Şimdi de ona gidip başarılar dileyeceğim. Benim derdim Türkiye, benim derdim uzlaşmak. Beraber yaşamak. Sen ben yok; ayrı gayrı yok. Benim derdim uzlaşmak, beraber yaşamak. Çılgın projeleri vardı; Kanal İstanbul. Kanallar, köprüler, tüneller iyi şeydir. İkinci köprüyü Özal, üçüncü köprüyü Erdoğan yaptı. Dördüncü köprüyü de İnce gelir yapar. Bunlar kolay şeyler. Benim en çılgın projem huzur içinde, beraber yaşamak. Bu milleti barıştırmak. Ben bunun için meydanlardayım. Derdimiz milleti bir arada tutmak” diye konuştu.

‘Sınava para ödenmeyecek’

İnce gençlere de “Muharrem abiniz, öğretmen abiniz cumhurbaşkanı olduğunda 19 Mayıs’ta gençlik, 29 Ekim’de cumhuriyet bursu vereceğim. 25 Haziran sabahı, Türkiye’de yapılacak bütün sınavlardan, hiçbirinden ücret alınmayacak. Eğer 80 milyonluk bir ülke kendi evlatlarını sokacağı sınavdan para alıyorsa bu utanılacak bir durumdur” dedi.

‘Gül’le çıkabilir mi?’

2002’de Erdoğan’ın milletvekili olamadığını anımsatan İnce, “Başbakan Abdullah Gül oldu. 2003’ün martında Erdoğan milletvekili olunca geldi, Sayın Gül dedi ki, ‘Buyrun genel başkanlık sizindir’ dedi. Gül’ün adaylığı söz konusu olunca evinin önüne helikopterle Genelkurmay Başkanı’nı gönderdi. Esad’a, Kaddafi’ye ‘kardeşim’ dedi konuşmuyor. Gül’e ‘kardeşim’ dedi, aday oldu diye konuşmuyor. Dört arkadaşımın adı geçiyordu, dördümüzden biri aday olacaktı. Bak dördümüz de buradayız. Erdoğan, Gül’le birlikte sahneye çıkabilir mi, çıkamaz. Neden, herkesi kırdı döktü çünkü. Biz şimdi beraber yaşamaya geliyoruz beraber” dedi.

Haberin Devamı

“Er meydanında palavra yok, er meydanında birinin elini bağlamak yok. Televizyonları, uçakları, örtülü ödeneği eline al; ‘çıkın karşıma’. Ben öyle yapmadım, gittim makamlarına başarılar diledim” diyen İnce, Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu ve İYİ Parti’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in ardından dün de HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret ederek başarılar dilediğini söyledi.

‘Size söz veriyorum’

Erdoğan’ın “gariban” sözünü de hatırlatan İnce, Erdoğan ile aynı dönemde Meclis’e girdiklerini ve maaşlarının birbirlerinden çok da farklı olmadığını ifade ederek, “Ben gariban oluyorum da sen nasıl zengin oldun o maaşla?” diye sordu. İnce, şöyle devam etti:

“Ülkeyi yöneten zengin, öğretmen gariban oluyorsa; çiftçi, emekli gariban oluyorsa burada bir sıkıntı var. Ülkeyi yöneten zenginleşiyor, yaşayanlar garibanlaşıyorsa bir sıkıntı var. Ülkeyi yönetirken zenginleşmeyen hep gariban kalan bir cumhurbaşkanı lazım. Size sözüm bir tane, Yalovalı Kamyoncu Şerif’in oğlu olarak size sözüm bir tane. Siz zenginleşmeden zenginleşmeyeceğim. Beraber zenginleşeceğiz, beraber huzur içinde yaşayacağız.”

Haberin Devamı

‘İn be kardeşim!’

“Sayın Erdoğan diyor ki ‘Beni indirmek istiyorlar.’ Benim derdim Türkiye, Türkiye. Sen indiğinda dolar, euro, faiz, mazot parası, benzinin fiyatı inecekse, in be kardeşim sen de. Sen 80 milyondan daha mı değerlisin? ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyordun. Doğru söylüyorsun, arkandayım. Dünya 5’ten büyüktür ama Türkiye de senden büyüktür. Benim yine aklımın almadığı bir şey var. Manifesto yayınladı. Manifesto, gelecek bildirgesidir. Ya sen 16 senedir iktidardasın. Sen gelecek bildirgesi yayınlayamazsın. Onu ben yayınlarım ben. Geleceğe dair ben söz söylerim.”

Fransa'ya büyük tepki

Haberin Devamı

İnce, Türkiye’nin birbirine düşmesi, içeride kavga etmesi, bölünmesi, insanların yüreklerinin soğuması halinde bu sefer karşıdan laf geleceğini belirterek, şunları söyledi: “Fransız çıkmış Kutsal Kitabımıza dil uzatıyor. Senin haddine mi sen kimsin? Şundan emin olun; 24 Haziran akşamı Muharrem İnce cumhurbaşkanı. Önce içeride birlik sonra Fransa, Putin hepiniz geleceksiniz, hepinizle sonra görüşeceğiz. Önce 80 milyonun bir, iri ve diri olmasını göstereyim, ondan sonra başı dik, onurlu, bağımsız, tıpkı Atatürk’ün döneminde olduğu gibi.”

İnceden Erdoğana tepki: Gariban kalan cumhurbaşkanı  lazım

Muharrem İnce Edirnelileri CHP’nin Cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinde isimleri gündeme gelen Abdüllatif Şener, İlhan Kesici ve Yılmaz Büyükerşen’le birlikte selamladı.